Erfenis huis verkopen belasting

Erfenis huis verkopen belasting? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfenis huis verkopen belasting

Erfenis huis verkopen belasting

Uw erfenis, waaronder uw huis verkopen en benieuwd naar de belasting die u hierover betaalt? Het is complexe materie, maar wij van SONS Real Estate helpen u er graag bij. Wij zijn experts op het gebied van vastgoed en adviseren dagelijks vele klanten over het beheer en eventuele verkoop van hun vastgoed. Bovendien brengen wij gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type woning. Dit proces zet u in gang door een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen door het contactformulier op onze website in te vullen.

De beslissing over uw huis verkopen

Uw erfenis en uw huis verkopen, dat gaat hoe dan ook gepaard met erfbelasting betalen. Het is zelfs zo dat u hoe dan ook de erfbelasting moet betalen; ongeacht of u het huis verkoopt of niet. U zult dit daarom ook mee moeten nemen in uw beslissing. Als u het huis niet verkoopt, kan het zijn dat u daardoor een flink bedrag zelf zult moeten ophoesten. Een van de eerste beslissingen die u dus zult moeten nemen, is wat u met de geërfde woning wilt doen. Het verkopen van het huis is daarom een veelvoorkomende keuze, en deze beslissing kan dus verschillende belastingimplicaties met zich meebrengen. Het bedrag dat u ontvangt uit de erfenis kan invloed hebben op de hoogte van de erfbelasting die u verschuldigd bent. Een uitzondering hierop is als u de geregistreerd partner, de samenwonende partner of de echtgenoot of echtgenote van de erflater bent. 

Andere complicaties m.b.t. erfbelasting

Bij de verkoop van een geërfde woning heeft u daarnaast mogelijk recht op bepaalde belastingvoordelen en aftrekposten. Hypotheekrente en bepaalde verkoopkosten kunnen in aanmerking komen voor aftrek, wat de uiteindelijke belastingdruk kan verminderen. En ook als het geërfde huis uw primaire woning is, zijn er mogelijk specifieke overgangsregelingen die van toepassing zijn. Deze regelingen kunnen gunstig zijn wat betreft belastingtarieven en vrijstellingen. Vanwege deze, en andere complexe zaken, raden we u aan een specialist in te schakelen. Deze begeleidt u dan in alles omtrent de erfenis en dus ook het verkopen van uw erfenis en huis, inclusief de belasting daarover. 

Hoe SONS Real Estate u kan helpen

Mocht u besluiten het huis te verkopen, dan helpen wij u graag. Wij brengen namelijk gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type woning, ongeacht de staat en andere factoren. Bovendien nemen wij ook (indien gewenst) het vastgoedbeheer uit handen als u de woning wél wilt aanhouden maar bijvoorbeeld wilt verhuren. U zet het proces in gang door een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen door het contactformulier in te vullen of door contact op te nemen met onze klantenservice. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!