Erfenis huis ouders

Erfenis huis ouders? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfenis huis ouders

Erfenis huis ouders

Krijgt u bij het verdelen van de erfenis het huis van uw ouders? Er zijn enkele dingen waar u op zult moeten letten. Onder meer zult u moeten beslissen of u het huis wilt aanhouden of niet. Bij SONS Real Estate brengen we graag een vrijblijvend bod uit. We komen daarvoor gratis bij u langs met onze taxateur en brengen meteen gegarandeerd een marktconform bod uit. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of stel uw vraag aan onze klantenservice wanneer wij geopend zijn.

De situatie beoordelen

Allereerst zult u de situatie van de erfenis van het huis van uw ouders moeten beoordelen. Een gedegen inventarisatie van de bezittingen en schulden van uw ouders is van groot belang. Dit geeft u een overzicht van wat er geërfd wordt en welke financiële verplichtingen er mogelijk zijn. Zo is het noodzakelijk om de netto verkrijgingswaarde te weten te komen (de totale waarde van de bezittingen minus de totale waarde van de schulden van uw ouders), dit is immers het bedrag waar de erfbelasting over betaald moet worden. Ook zal er een verdeling moeten plaatsvinden. Als er meerdere erfgenamen zijn, dient er overeenstemming te worden bereikt over de verdeling van de nalatenschap. Hierbij is het huis vaak een van de belangrijkste onderdelen. Daarnaast zult u simpelweg de erfbelasting moeten gaan berekenen voor uzelf. 

Belangrijke beslissingen

Tevens zult u belangrijke beslissingen moeten maken over de erfenis van het huis van uw ouders. Een van de opties is om het geërfde huis te verkopen. Dit kan nodig zijn als de erfgenamen het niet eens kunnen worden over het gebruik van het huis. Als er sprake is van meerdere erfgenamen, kan worden overwogen om het huis gezamenlijk te gebruiken of om de anderen uit te kopen. Dit vergt overleg en wellicht juridisch advies. Daarin is het handig om rekening te houden met de hypotheek dat nog gevestigd is op het huis, onderhoud, eventuele andere zaken en natuurlijk de betaling van de erfbelasting. De erfbelasting moet natuurlijk gewoon betaald worden, ook als u het huis nog niet verkocht heeft. 

Aan SONS Real Estate verkopen

Als u besluit de erfenis en dus het huis van uw ouders te verkopen, kunt u daarvoor naar SONS Real Estate. Wij brengen gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type woning na een vrijblijvende waardebepaling. Bovendien kunt u het huis, indien gewenst, daarna van ons terughuren. Als u het huis zelf wilt verhuren, kunnen wij het beheer voor u uit handen nemen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!