Erfenis huis met hypotheek

Erfenis huis met hypotheek? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfenis huis met hypotheek

Erfenis huis met hypotheek 

Omvat uw erfenis een huis met hypotheek? Dan zult u het anders moeten aanpakken dan een huis zonder hypotheek. Verschillende financiële overwegingen zullen de revue passeren, waaronder het verkopen van het huis of het verhuren en het beheer uitbesteden. Voor beide opties bent u bij SONS Real Estate aan het juiste adres. Neem contact op met ons voor een oplossing op maat of een vrijblijvende waardebepaling waarna u gegarandeerd een marktconform bod ontvangt. 

De eerste stappen

Als uw erfenis een huis met hypotheek omvat, zult u eerst twee belangrijke stappen moeten ondernemen. U erft namelijk het huis én de hypotheek. Het opstellen van een notariële akte is daarom essentieel voor de formele overdracht van eigendom. Daarnaast moet u rekening houden met eventuele erfbelasting die verschuldigd kan zijn over de waarde van het geërfde huis. Om de erfbelasting te berekenen, moet u de waarde van alle bezittingen die u erft bij elkaar optellen. Als waarde van het huis kunt u uitgaan van een onlangs vastgestelde WOZ-waarde. De waarde die u totaal erft, brengt u in mindering met alle schulden. Dit omvat dus ook de hoogte van de hypotheek. Het bedrag dat hieruit overblijft, wordt de netto verkrijging genoemd. Dit is het bedrag waar u erfbelasting over betaalt. Hoeveel dat is, is afhankelijk van de vrijstelling die u krijgt (dit is afhankelijk van uw relatie tot de erflater) en het tarief erfbelasting dat u moet betalen (dit is ook afhankelijk van uw relatie tot de erflater).

De financiële overwegingen

Dan is het tijd om een beslissing te maken over de financiën. In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om de lopende hypotheek over te nemen. Dit vereist overeenstemming met de hypotheekverstrekker en mogelijk financiële stabiliteit aan uw kant. Bespreek bovendien eens met de hypotheekverstrekker of er mogelijkheden zijn om de hypotheekvoorwaarden te herzien of te heronderhandelen, vooral als de huidige voorwaarden niet gunstig zijn. Daarnaast kunt u beslissen het huis aan te houden, te verhuren, er zelf in te gaan wonen of het te verkopen. 

Hulp van SONS Real Estate

Wilt u de erfenis van een huis met hypotheek verkopen? Maak een afspraak met één van onze taxateurs door het contactformulier op onze site in te vullen. Hij of zij komt vrijblijvend langs voor een waardebepaling waarna u gegarandeerd een marktconform bod van ons ontvangt. Als u het huis liever verhuurt, kunnen wij indien gewenst het beheer ook voor u uit handen nemen. Neem contact op via onze klantenservice voor meer informatie.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!