Hypotheek erfenis

Hypotheek erfenis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Hypotheek erfenis

Hypotheek erfenis

Bevat uw erfenis een hypotheek? Dat is niet gek. U erft immers niet alleen de bezittingen, maar ook de schulden. Bij SONS Real Estate hebben we hier veel ervaring mee en daarom begeleiden we u dan ook graag met het maken van de juiste keuze. Zo brengen we, indien gewenst, een gegarandeerd en passend bod uit na een vrijblijvende waardebepaling. Zo bent u meteen voldoende liquide voor het betalen van de erfbelasting en heeft u geen zorgen meer over het beheer. Vul het contactformulier op onze site in voor meer informatie.

Wat erft u? 

Een hypotheek als erfenis is vrij normaal. Wanneer u een huis erft, erft u vaak namelijk ook de lopende hypotheek op dat huis. Dit brengt verschillende financiële en juridische overwegingen met zich mee die belangrijk zijn om te begrijpen. De soort hypotheek die is afgesloten, beïnvloedt hoe de erfenis wordt afgehandeld. Er zijn verschillende hypotheekvormen, zoals lineaire hypotheek, annuïteitenhypotheek of aflossingsvrije hypotheek. Het is belangrijk om te begrijpen welke verplichtingen horen bij het type hypotheek dat u heeft geërfd. Bovendien moet u, bij het erven van een hypotheek, overwegen of het gunstiger is om de hypotheek over te nemen of af te lossen. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de rentestand en uw financiële situatie.

Uw keuze over de hypotheek

Een keuze maken over uw hypotheek als erfenis is cruciaal. U moet immers binnen een paar maanden de erfbelasting betalen over de erfenis die u ontvangen heeft. Als de hypotheek hoog is en de waarde van het huis laag of gelijk aan de hypotheek en de vrijstelling waar u recht op heeft, hoeft u niets te betalen. Toch komt dat niet vaak voor. Dat betekent dat de kans groot is dat u erfbelasting zult moeten betalen en dat u daar mogelijk een deel voor de opbrengst van het huis voor nodig heeft. Het is in dat geval handig om de erfenis, de hypotheek en dus het huis te verkopen. Dan kunt u de erfbelasting betalen en heeft u verder geen zorgen meer over de verdere afhandeling en wat u moet doen met het vastgoed dat u geërfd heeft. 

SONS Real Estate als opkoper

Mocht u besluiten de erfenis, en dus de hypotheek en het huis te verkopen, brengen wij bij SONS Real Estate graag een bod uit. Als u geïnteresseerd bent, kunt u het contactformulier op onze website invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om een vrijblijvende waardebepaling in te plannen waarna u direct een gegarandeerd, passend bod ontvangt. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!