Erven van ouders

Erven van ouders? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erven van ouders

Erven van ouders

Gaat u erven van uw ouders? Dat betekent dat u met verschillende zaken rekening moet gaan houden omtrent de erfenis. Zo geldt dat ook eventueel voor een huis en de daarop van toepassing zijnde erfbelasting. Bij SONS Real Estate zijn we gespecialiseerd in het beheren van vastgoed, het opkopen ervan en onze klanten adviseren. Neem nu contact op voor advies of voor een vrijblijvende waardebepaling waarna we gegarandeerd een marktconform bod uitbrengen.

De eerste stappen van erven

Afgezien van het melden van overlijden van uw ouder bij de gemeente en het opstellen van de overlijdensakte, zien de eerste stappen toe op het verdelen van de nalatenschap en het beslissen over de bestemming van bepaalde zaken. Als uw ouder(s) een testament heeft/hebben opgesteld, maakt dit de situatie makkelijker. Het testament van uw ouder kan bijvoorbeeld de benoeming van een executeur bevatten. Deze persoon is verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap en zorgt ervoor dat de wensen zoals beschreven in het testament worden uitgevoerd. Daarnaast zult u moeten beslissen, wanneer u gaat erven van uw ouders of dat al heeft gedaan, wat u met hun bezittingen wilt. Zo kunt u beslissen om hun woning te verkopen of het vastgoed aan te houden en te verhuren of er zelf in te gaan wonen. In al die situaties staan wij van SONS Real Estate u graag bij. 

Het financiële plaatje van erven van uw ouders

Bij het erven van bezittingen, waaronder geld en vastgoed, kan erfbelasting van toepassing zijn. Het is belangrijk de geldende tarieven en vrijstellingen te begrijpen om mogelijke financiële consequenties in kaart te brengen. Zo heeft u als kind recht op een vrijstelling van €22.918. Boven dat bedrag en onder de €138.641 betaalt u 10% erfbelasting. Boven de €138.642 betaalt u 20% erfbelasting. Maar over welk bedrag gaat dat? Dat gaat over de netto verkrijging. Dit is het bedrag dat overblijft als u de waarde van alle bezittingen optelt en min de waarde van alle schulden doet. De waardebepaling van onroerend goed, zoals een huis, is daarbij een belangrijk aspect. Deze waarde wordt vertegenwoordigd door de WOZ-waarde.

Huis verkopen of laten beheren door SONS

Zoals reeds genoemd, zijn we bij SONS Real Estate specialisten op het gebied van vastgoed. U kunt ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen of door onze klantenservice binnen openingstijden te bellen. Wij komen dan, indien gewenst, vrijblijvend bij u langs voor een nauwkeurige waardebepaling en een eerlijk bod. Daarnaast kunt u ook onze andere diensten aanvragen indien u het geërfde huis níét wilt verkopen. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!