Ik erf een huis

Erft u een huis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Ik erf een huis

Ik erf een huis

Erft u een huis? Dan zult u aan enkele zaken moeten denken op financieel gebied. Als u niet bekend bent met het omgaan met een erfenis, kan dit enigszins intimiderend overkomen. Gelukkig zijn wij van SONS Real Estate er om u te helpen met uw geërfde huis. Wij zijn specialisten op het gebied van vastgoed en fungeren voornamelijk als landelijke opkopers. Zo hoeft u niet meer te denken aan het beheren en onderhouden van het huis, en kunt u wel meteen de erfbelasting betalen aan de Belastingdienst. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend, marktconform bod.

De stappen die u moet ondernemen

‘Ik erf een huis, wat nu?’. Het is een zeer logische vraag waarbij wij u kunnen helpen. Allereerst kijkt u of onlangs de WOZ-waarde van het huis is vastgesteld door de gemeente. Als dat het geval is, kunt u deze waarde gebruiken. Als dat niet het geval is, zal dit opnieuw gedaan moeten worden. De WOZ-waarde wordt namelijk als uitgangspunt genomen als er wordt gekeken naar de waarde van het huis in de erfenis. De WOZ-waarde telt u vervolgens op bij de waarde van de rest van de bezittingen. De totale waarde wordt ook wel de nalatenschapswaarde genoemd. Dan maakt u vervolgens een simpel rekensommetje waarbij u de nalatenschapswaarde minus de waarde van de op dat moment openstaande schulden van de erflater doet. Het bedrag wat hieruit komt, heet de netto verkrijging. 

 

De netto verkrijging is vervolgens het bedrag waar u vrijstellingen en tarieven op kunt toepassen. Deze vindt u op de site van de Belastingdienst. Als u het (pleeg- of stief-)kind van de erflater bent, heeft u bijvoorbeeld recht op een vrijstelling van €22.918. Het deel van het netto verkrijgingsbedrag tussen de €22.919 en €138.641 is onderhevig aan 10% erfbelasting. Het deel van het bedrag dat boven de €138.642 uitkomt, is onderhevig aan 20% erfbelasting. Let wel; in dit voorbeeld gaan we uit van de situatie waarin u het kind bent en het huis geërfd heeft. Als u een partner bent van de erflater, is uw vrijstelling bijvoorbeeld veel hoger en uw tarief hetzelfde. Als bijvoorbeeld broer of zus is uw vrijstelling lager en het tarief van de erfbelasting hoger.

Wat doet u met het huis? SONS Real Estate helpt u

‘Ik erf een huis, wat nu?’. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen het te verkopen. SONS Real Estate komt graag langs voor een vrijblijvend, marktconform bod. Ook kunt u het zelf gaan verhuren, dan helpen we u graag met het beheer. Neem contact op via onze site om de mogelijkheden te bespreken. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!