Verhuurd huis erven

Verhuurd huis erven? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Verhuurd huis erven

Verhuurd huis erven

Gaat u een verhuurd huis erven? Dan zijn er zaken waar u op moet letten als verhuurder. Wij van SONS Real Estate zijn experts op het gebied van vastgoed en helpen u daar graag mee. Als u er bijvoorbeeld vanaf wilt, brengen wij gegarandeerd een vrijblijvend, passend bod uit na een geheel gratis taxatie. Als u het liever wilt aanhouden, helpen wij u daarnaast ook met het beheer. Neem contact op door ons contactformulier in te vullen of bel onze klantenservice gedurende openingstijden. 

De verplichtingen van de verhuurder

Wanneer u een verhuurd huis gaat erven, betekent dit dat het verhuurde huis vanaf het moment van erven uw eigendom is. Echter doen we daar het erfrecht mee te kort; u bent ook meteen degene die recht heeft op de huurinkomsten, u bent verantwoordelijk voor het betalen van de hypotheek en u bent degene die gebonden is aan het getekende contract. Dit betekent dus ook dat u verantwoordelijk bent voor alle verplichtingen die zijn opgenomen in de huurovereenkomst. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het betalen van de erfbelasting die gepaard gaat met het erven van de woning. Kortom, u bent voor véél verantwoordelijk en dit kan een flinke (financiële) last vormen. 

Uw opties als verhuurder

Als verhuurder moet u rekening houden met het nakomen van de huurovereenkomst en het betalen van de door u verschuldigde erfbelasting. Echter heeft u wel andere opties dan het blijven verhuren van de door u geërfde woning. Zo kunt u de woning verkopen, ook wanneer deze verhuurd is. Daarnaast kunt u het beheer van de verhuurde woning ook uitbesteden. Beide opties halen linksom of rechtsom een deel van de last waaronder u gebukt gaat weg. Dit is dan ofwel financieel ofwel qua tijd en energie. Overweeg dus zeker al uw opties en weeg het af tegen de emotionele waarde van de geërfde woning en de te verwachten huuropbrengsten. 

SONS Real Estate als oplossing

Als u besluit dat het verhuurde huis dat u geërfd heeft, aan te houden en te blijven verhuren, nemen wij van SONS Real Estate het beheer graag voor u uit handen. U kunt contact met ons opnemen door onze klantenservice gedurende openingstijden te bellen of door ons contactformulier in te vullen. Daarnaast bieden wij onze diensten als opkoper aan u aan indien u het huis van de hand wilt doen. Wij brengen gegarandeerd een passend bod uit na een vrijblijvende waardebepaling van één van onze taxateurs nadat u een afspraak heeft gemaakt.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!