Huis erven met een hypotheek

Huis erven met een hypotheek? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven met een hypotheek

Huis erven met hypotheek

Gaat u een huis erven met hypotheek? Dan heeft dit invloed op uw financiële situatie en uw vastgoedportefeuille. Wij van SONS Real Estate zijn gespecialiseerd in alles wat met vastgoed te maken heeft en helpen u hier graag mee. Zo brengen we gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type woning, ongeacht de omstandigheden en staat van de woning. Bovendien kunnen wij desgewenst het beheer van het vastgoed uit handen nemen indien u het liever gaat verhuren. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen. 

Uw keuze m.b.t. het vastgoed

 Allereerst zult u een keuze moeten maken met betrekking tot het door geërfde vastgoed. Als u een huis gaat erven met hypotheek, is het goed om u te bedenken dat u de hypotheek zult moeten blijven betalen. U erft namelijk niet alleen het vastgoed, maar ook de verplichting tot het betalen van de hypotheek. Daarnaast komen er nog allerlei andere kosten bij kijken. Denk hierbij aan de energierekening, de gemeentelijke belastingen en de kosten voor het onderhoud. Bovendien kunt u ook denken aan de extra tijd en energie die u dit gaat kosten. 

Uw financiële situatie

Bovendien zult u moeten denken aan de erfbelasting en notariskosten die u verschuldigd bent. Bij het erven van een huis met hypotheek, moet u een notariële akte laten opstellen. Dit zorgt ervoor dat het eigendom van u wordt. Daarnaast moet u erfbelasting betalen over de door u ontvangen erfenis. Dit bedrag is makkelijk uit te rekenen. U telt de waarde van alle bezittingen op die u geërfd heeft. De waarde van het huis wordt dan gezien als de WOZ-waarde. De totale waarde van de geërfde bezittingen brengt u in mindering met de totale waarde van de geërfde schulden. Over het bedrag wat hier uit komt, betaalt u erfbelasting. Het bedrag aan erfbelasting dat u de Belastingdienst verschuldigd bent, berekent u door de actuele tarieven en vrijstellingen toe te passen. 

Verkopen of beheer uitbesteden aan SONS Real Estate

Als u een huis gaat erven met hypotheek en dit wilt gaan verhuren, kunt u het beheer uitbesteden aan SONS Real Estate. Daarnaast is het mogelijk de woning aan ons te verkopen indien u het van de hand wilt doen. Dit proces zet u in gang door het contactformulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice te bellen wanneer wij geopend zijn. Wij voorzien u dan van alle nodige informatie en staan u graag te woord over hoe nu verder. Zo kunnen wij bijvoorbeeld meteen een vrijblijvende waardebepaling inplannen indien u het huis wilt verkopen. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!