Hoeveel belasting moet u betalen als u een huis erft

Hoeveel belasting moet u betalen als u een huis erft? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Hoeveel belasting moet u betalen als u een huis erft

Hoeveel belasting moet u betalen als u een huis erft

Hoeveel belasting moet u betalen als u een huis erft? Dat is een lastig onderwerp. Het is onderhevig aan vele factoren, maar daar bieden wij de oplossing voor. SONS Real Estate is dé specialist op het gebied van vastgoed. Als landelijke opkoper zijn wij gespecialiseerd in alles wat hiermee te maken heeft, zo ook met belasting over een geërfd huis. Neem contact op door ons formulier in te vullen of door onze klantenservice te bellen.

Hoeveel erfbelasting moet u betalen? 

Hoeveel belasting u moet betalen als u een huis erft, is afhankelijk van tal van factoren. Zo geldt als uitgangspunt dat u allereerst zult moeten kijken naar de WOZ-waarde van het huis. Dit is als het goed is dit jaar nog vastgesteld door de gemeente. Dit is de waarde die wordt meegerekend in de netto-waarde van de erfenis. De rest van de netto-waarde wordt berekend door de waarde van de erfenis minus alle schulden te doen. OVer dit bedrag moet er erfbelasting worden betaald. Het tarief van de erfbelasting en de vrijstellingen die eventueel van toepassing kunnen zijn, vindt u op de site van de Belastingdienst. Dit is onder meer afhankelijk van de relatie tot de erflater, de persoon van wie u geërfd heeft. Als u bijvoorbeeld de partner of het kind van de erflater bent, betaalt u minder belasting dan een derde of een broer of zus. Bovendien is het goed om te weten dat u óók erfbelasting moet betalen als u het huis nog niet verkocht heeft. Mocht u het huis om die of om een andere reden willen verkopen, kunt u contact opnemen met SONS Real Estate voor een vrijblijvende waardebepaling.

Uw fiscale overwegingen

Hoeveel belasting u moet betalen als u een huis erft? Het is één van de vele overwegingen die u op financieel gebied zult moeten maken. Bij SONS Real Estate zullen we u stap voor stap door het proces leiden, waarbij we de relevante concepten, tarieven, vrijstellingen en praktische tips bespreken. Onze diensten zullen u helpen bij het begrijpen van uw fiscale verplichtingen bij het erven van een huis. Daarnaast brengen wij gegarandeerd een bod uit op elk type woning. Mocht u uw (geërfde) huis dus willen verkopen, kunt u altijd een afspraak maken om vrijblijvend een makelaar langs te laten komen. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of onze klantenservice te bellen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!