Verhuurder overleden geen erfgenamen

Verhuurder overleden geen erfgenamen? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Verhuurder overleden geen erfgenamen

Verhuurder overleden geen erfgenamen

Huurt u een woning en is uw verhuurder overleden en heeft hij of zij geen erfgenamen? Dan kunnen wij van SONS Real Estate ons voorstellen dat u in de war bent. Wat gebeurt er nu? Wij leggen u het graag uit. Evenals dat wij graag onze diensten aan u aanbieden; wij fungeren namelijk als landelijke opkoper voor elk type woning en regelen soepel vastgoedbeheer. Neem contact op door het contactformulier op onze website in te vullen of bel onze klantenservice binnen openingstijden.

Het voortzetten van de huurovereenkomst

Als huurder behoudt u in beginsel uw rechten en plichten volgens het lopende huurcontract, zelfs na het overlijden van de verhuurder. Het huurcontract blijft geldig en ongewijzigd. Indien er erfgenamen zijn, hebben zij het recht om de positie van de verhuurder in te nemen. Als er echter geen erfgenamen zijn, kan de verhuurinstantie of de executeur van de nalatenschap de verantwoordelijkheid voor het verhuurde pand op zich nemen. Dat zal waarschijnlijk het geval zijn. Als er geen erfgenamen bekend zijn, kan er namelijk een notaris of executeur van de nalatenschap worden aangesteld om de zaken af te handelen. Zorg er daarom voor dat u weet wie de executeur/notaris is, dat is van belang om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. U heeft als huurder bijvoorbeeld het recht om informatie op te vragen bij de notaris over de afwikkeling van de nalatenschap en de status van het huurcontract.

De gevolgen van het overlijden

Als uw verhuurder is overleden en geen erfgenamen heeft, dan kan dit mogelijk wél gevolgen hebben voor uw huurovereenkomst. In sommige gevallen kan het verhuurde pand bijvoorbeeld worden verkocht als onderdeel van de nalatenschap. Dit kan gevolgen hebben voor uw huurcontract en toekomstige plannen. Bij overname van de verhuur kunnen er bovendien wijzigingen optreden in de huurvoorwaarden. Het is belangrijk om deze veranderingen nauwlettend te volgen en, indien nodig, juridisch advies in te winnen. Er mogen namelijk niet zomaar allerlei voorwaarden worden aangepast, dit mag alleen volgens de regels van de wet.

U door SONS Real Estate laten helpen

U kunt er ook voor kiezen u te laten helpen door SONS Real Estate als uw verhuurder is overleden en geen erfgenamen heeft. Zo kunt u de executeur of notaris benaderen en hen vertellen dat iemand het pand wilt opkopen. SONS Real Estate biedt namelijk gegarandeerd een marktconform bod op elk type woning. Daarnaast kunt u, indien gewenst, gewoon blijven wonen in het desbetreffende pand. Neem contact op via het contactformulier op onze website of bel onze klantenservice gedurende openingstijden.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!