Erfbelasting betalen als het huis niet verkocht is

Erfbelasting betalen als het huis niet verkocht is? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfbelasting betalen als het huis niet verkocht is

Erfbelasting betalen als het huis niet verkocht is

Heeft u een huis geërfd en bent u benieuwd hoe het geregeld is met erfbelasting betalen als het huis (nog) niet verkocht is? Daar helpen wij van SONS Real Estate u graag bij. Wij zijn experts op het gebied van vastgoed en begeleiden dan ook dagelijks vele klanten, ook met geërfde huizen. Zo brengen wij gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type woning na een vrijblijvende waardebepaling. Vul het contactformulier op onze site in om meer te weten te komen.

Het erven en niet verkopen van een huis

Als u een huis geërfd heeft, hoeft dit niet per definitie te betekenen dat u dit huis meteen verkoopt. Maar wanneer u een huis erft en dit nog niet verkocht is, moet u nog steeds erfbelasting betalen. De Belastingdienst hanteert de waarde van het geërfde huis bij het berekenen van de erfbelasting. Het feit dat het huis nog niet verkocht is, heeft geen directe invloed op de verschuldigde erfbelasting. Wel moet natuurlijk de hoogte van de erfbelasting worden berekend alvorens u de erfbelasting gaat betalen van een huis dat niet verkocht is. 

De erfbelasting vaststellen

De Belastingdienst gaat bij het betalen van de erfbelasting uit van de WOZ-waarde. Dit staat voor Waarde Onroerende Zaken en dit wordt jaarlijks door de gemeente waarin het huis zich bevindt, vastgesteld. Het geeft een inschatting van de prijs van het stuk vastgoed. De WOZ-waarde verschilt echter meestal van de daadwerkelijke marktwaarde, dus het is goed om dat in uw achterhoofd te houden. Vervolgens wordt er een nalatenschapswaarde vastgesteld. Dit is de waarde van de totale erfenis minus de totale schulden, en wordt daarom ook wel de nettowaarde genoemd. Vervolgens past u een tarief toe. Dit tarief vindt u op de site van de Belastingdienst en is het tarief dat van toepassing is op u als erfgenaam. Het tarief is afhankelijk van uw relatie tot de erflater (degene van wie u geërfd heeft) en van eventuele vrijstellingen. 

Hulp van SONS Real Estate

Gezien het feit dat u tóch de erfbelasting moet betalen, ondanks dat het huis niet verkocht is, is voor velen reden genoeg om het huis toch te verkopen. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn, komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvende waardebepaling. U ontvangt daarna direct een vrijblijvend, marktconform bod. Ook voor andere ondersteuning rondom vastgoed, kunt u ons altijd bereiken. Wilt u contact met SONS Real Estate? Dat realiseert u door het formulier in te vullen of onze klantenservice te bellen.  

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!