Uitbetaling erfenis na overlijden

Uitbetaling erfenis na overlijden? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Uitbetaling erfenis na overlijden

Uitbetaling erfenis na overlijden

Wat gebeurt er met de uitbetaling van een erfenis na overlijden? Dat ligt aan vele factoren, waaronder de verkoop van de geërfde woning. Wij van SONS Real Estate vertellen u in ieder geval alvast dat we graag gegarandeerd een marktconform bod doen op uw woning. Dit doen wij ongeacht de staat en het type, uiteraard wel na een vrijblijvende waardebepaling door één van onze taxateurs. Neem contact op via het formulier op onze site voor meer informatie.

De eerste stappen van de erfenis

Wanneer een dierbare overlijdt, start het proces van de afwikkeling van de erfenis. Dit proces begint meestal met het openen van een nalatenschap en het aanwijzen van een executeur-testamentair, indien dit in het testament is bepaald. De eerste stap is dan het inventariseren van de bezittingen en schulden van de overledene. Hierbij wordt gekeken naar onroerend goed, bankrekeningen, persoonlijke eigendommen en eventuele openstaande schulden. De uitbetaling van de erfenis na het overlijden, vindt pas plaats nadat alle schulden van de nalatenschap zijn voldaan. Wanneer de schulden bijvoorbeeld meer bedragen dan de waarde van de bezittingen, betekent dit dat niemand iets krijgt. 

Verdere stappen van de uitbetaling

Nadat er is berekend hoeveel er is en wie wat krijgt, vindt in principe uitbetaling van de erfenis na het overlijden plaats. De tijd die nodig is voor de uitbetaling van de erfenis kan variëren. Factoren zoals de complexiteit van de nalatenschap, eventuele discussies tussen erfgenamen, en het oplossen van schulden kunnen invloed hebben op de duur van het proces. Ook kunnen belastingen een rol spelen bij de uitbetaling van een erfenis. Erfgenamen moeten mogelijk erfbelasting betalen op het geërfde bedrag. Het is verstandig hierover advies in te winnen bij een belastingadviseur. Daarnaast is het verstandig te kijken of u voldoende liquide bent om de erfbelasting te betalen of dat u hiervoor mogelijk eerst de geërfde bezittingen moet verkopen. 

SONS Real Estate als koper

Heeft u een huis geërfd en wilt u dit huis verkopen of verhuren? Dan kunt u bij SONS Real Estate terecht. Zo nemen wij graag het beheer voor u uit handen indien u dit te veel werk vindt of er geen tijd voor heeft. Ook als u het huis liever van de hand doet, kunt u contact met ons opnemen. Wij brengen namelijk gegarandeerd een marktconform bod uit op de woning in kwestie. Dit doen wij na een vrijblijvende waardebepaling van één van onze taxateurs. Neem contact op om meer te weten te komen en een afspraak te maken.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!