Waardebepaling huis bij erfenis

Waardebepaling huis bij erfenis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Waardebepaling huis bij erfenis

Waardebepaling huis bij erfenis

Erft u (met andere erfgenamen) een huis? Dan is een waardebepaling van dat huis bij de erfenis zeer cruciaal. Het vertelt u namelijk veel over de te verwachten opbrengsten. Wij van SONS Real Estate fungeren als landelijke opkoper van elk type woning, ongeacht de staat en verdere omstandigheden. Vul het contactformulier op onze site in om een vrijblijvende waardebepaling in te plannen waarna u gegarandeerd een marktconform bod ontvangt.

Waarom is een waardebepaling belangrijk? 

De waardebepaling van een huis bij een erfenis is een cruciale stap in het proces van vermogensverdeling. Het beïnvloedt direct de financiële belangen van de erfgenamen en heeft implicaties voor de uiteindelijke verdeling van de nalatenschap. Een nauwkeurige waardebepaling is essentieel om tot eerlijke en rechtvaardige overeenkomsten te komen tussen de betrokken partijen. Eén van de meest betrouwbare manieren om de waarde van een huis te bepalen, is door daarbij een professionele taxateur in te schakelen. Deze expert evalueert objectief de relevante kenmerken van het pand, zoals locatie, grootte, staat van onderhoud en vergelijkbare verkoopcijfers in de buurt. Deze taxatie kan bovendien de basis vormen voor verdere onderhandelingen.

Erfbelasting en de waardebepaling

Houd er rekening mee dat de vastgestelde waarde van het huis ook over het algemeen niet van invloed kan zijn op de erfbelasting die verschuldigd is. Als waarde van het huis voor het berekenen van de erfbelasting wordt meestal de WOZ-waarde als uitgangspunt genomen. Dit is alleen niet het geval indien u een redelijk vermoeden heeft dat het uitgaan van de WOZ-waarde een oneerlijke situatie oplevert. Dat is bijvoorbeeld het geval in de onwaarschijnlijke situatie waarin de WOZ-waarde vele malen hoger uitvalt dan de daadwerkelijke marktwaarde. In een dergelijke situatie kunt u contact opnemen met de Belastingdienst en dan is een taxatie/waardebepaling wél van belang voor de erfbelasting. Een correcte waardebepaling kan daarentegen wel zorgen voor het verminderen van mogelijke, andere fiscale consequenties. U weet bijvoorbeeld beter wat u kunt verwachten en kunt de belastingdruk mogelijk verlichten met bepaalde maatregelen. Een waardebepaling van het huis bij erfenis is daarom te allen tijde een goede zet. 

SONS Real Estate voor een vrijblijvende waardebepaling

Wilt u een nauwkeurige, vrijblijvende en professionele waardebepaling van het huis bij een erfenis inplannen? Vul dan het contactformulier op onze site in. Bij SONS Real Estate sturen we graag vrijblijvend een gelicenseerde taxateur bij u langs. Na de waardebepaling zit u nergens aan vast, maar ontvangt u wel gegarandeerd een marktconform bod.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!