Woning erven belasting

Woning erven belasting? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Woning erven belasting

Woning erven belasting

Gaat u een woning erven en bent u benieuwd naar de belasting hierover? Wij van SONS Real Estate vinden het belangrijk dat u goed in staat bent uw vastgoed te beheren en eventueel te verkopen. Daarom adviseren, beheren en kopen wij uw vastgoed op indien gewenst. Zo brengen wij bijvoorbeeld gegarandeerd een passend bod uit op elk type woning na een vrijblijvende waardebepaling. Vul het contactformulier in om meer te weten te komen.

De waarde van de erfenis

Als u kijkt naar een woning erven en de belasting daarover, dan komt u al snel uit bij de waarde waarover belasting betaald moet worden en naar de tarieven. De waarde van het geërfde woning is namelijk een belangrijke factor bij de berekening van erfbelasting. Deze waarde wordt vastgesteld aan de hand van de WOZ-waarde op het moment van overlijden. Het is belangrijk te weten dat deze waarde kan verschillen van de actuele marktwaarde. De gemeente stelt deze waarde als het goed is vast. Nadat dit is gedaan, wordt de WOZ-waarde opgeteld bij de waarde van de rest van de geërfde bezittingen. De waarde van de totale bezittingen, wordt in mindering gebracht met de geërfde schulden. Dit wordt de netto verkrijging genoemd en hier betaalt u erfbelasting over. 

Betaling van erfbelasting

Bij het erven van een woning en het betalen van belasting hierover, kijkt u daarvoor naar de reeds genoemde netto verkrijging. Hier past u de tarieven op toe die voor u van toepassing zijn. Daarvoor kijkt u naar de relatie van u in verhouding tot die van de erflater. Ook kijkt u naar de hoogte van de netto verkrijging. Tevens past u de vrijstellingen toe die van belang zijn voor uw relatie tot de erflater. Daarnaast is het goed om te weten dat u de erfbelasting over het totaal van de netto verkrijging betaalt, waaronder dus de waarde van het woning mee is gerekend. Dit betekent dat u de erfbelasting óók moet betalen als u het woning niet verkoopt. Houdt hier rekening mee in uw financiële planning. 

SONS Real Estate helpt met uw vastgoed

Heeft u hulp nodig met het beheer van uw vastgoed, wilt u uw geërfde woning toch van de hand doen of kunnen wij u anderzijds helpen? De specialisten van SONS Real Estate staan voor u klaar. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice te bellen gedurende openingstijden.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!