Huis verkopen met kindsdeel

Huis verkopen met kindsdeel? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis verkopen met kindsdeel

Huis verkopen met kindsdeel

Wilt u uw huis verkopen met kindsdeel? Deze constructie is financieel en juridisch complex, maar wij van SONS Real Estate helpen u daar graag bij. Zo fungeren we als landelijke opkoper met zeer flexibele verkoopvoorwaarden. We brengen gegarandeerd een marktconform bod uit na een vrijblijvende waardebepaling en we kunnen altijd overleggen over de omstandigheden. Neem contact op via het formulier op onze site of bel onze klantenservice.

Wat u moet regelen

Voordat u begint aan uw huis verkopen met kindsdeel, zult u aan enkele zaken moeten denken. Zo moet u denken aan toestemming voor de minderjarige erfgenaam. Indien een van de erfgenamen minderjarig is, is het belangrijk om te weten dat voor bepaalde rechtshandelingen, waaronder het verkopen van onroerend goed, toestemming van de kantonrechter vereist kan zijn. Dit is om de belangen van de minderjarige te waarborgen. Ook is overleg met de andere erfgenamen essentieel. Gezamenlijke beslissingen over de verkoop en verdeling van de opbrengst voorkomen potentiële geschillen. Tevens raden we u aan om een taxateur in te schakelen. De marktwaarde van het onroerend goed moet nauwkeurig bepaald worden en het kindsdeel moet worden meegenomen in de verdeling. Dit is daarnaast een uitgelezen moment om meteen te kijken naar bepaalde belastingen. De verkoop van een huis met kindsdeel kan belastingimplicaties met zich meebrengen. Het is raadzaam om een belastingadviseur te raadplegen om te begrijpen welke fiscale consequenties dit voor u en de andere erfgenamen kan hebben.

Professionals inschakelen

Bij het verkopen van een huis met kindsdeel, is het handig om enkele professionals in te schakelen. Een notaris kan u bijvoorbeeld begeleiden bij de juridische aspecten van de verkoop en zorgen voor een correcte afwikkeling van het kindsdeel. Dat is overigens niet gek; een notaris is altijd nodig voor het overdragen van onroerend goed. Daarnaast is het zeer sterk aan te raden om een professionele taxatie uit te laten voeren om de actuele marktwaarde van het huis te bepalen. U wilt weten waar u aan toe bent, maar ook wat de belastingimplicaties zijn voor degene met het kindsdeel. Bovendien is dit simpelweg de meest nauwkeurige wijze voor een waardebepaling.

SONS Real Estate voor de eerste stap

Kunt u een beetje hulp gebruiken? De eerste stap kunt u zetten door SONS Real Estate in te schakelen. Wij helpen u graag met een vrijblijvende waardebepaling. Neem nu contact op door het formulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice gedurende openingstijden te bellen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!