Erfbelasting woning voorkomen

Erfbelasting woning voorkomen? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfbelasting woning voorkomen

Erfbelasting woning voorkomen

Wilt u uw woning verkopen en de erfbelasting op deze woning voorkomen? Bij SONS Real Estate kunnen we u daarmee helpen. Als landelijke opkopers zijn wij gespecialiseerd in het aanschaffen van diverse typen vastgoed. Als u advies nodig heeft over het beheer van uw vastgoed of als u uw woning wilt verkopen, helpen we u hier graag mee. Neem dan contact met SONS Real Estate op door het contactformulier op onze website in te vullen of door onze klantenservice binnen openingstijden te bellen.

De waarheid over erfbelasting

Allereerst delen we u graag mee dat het voorkomen van het betalen van erfbelasting over een woning vrijwel nooit mogelijk is. In de praktijk zult u bijna altijd erfbelasting moeten betalen over een geërfde woning. Dit is alleen níét het geval wanneer u een woning erft waarvan de hypotheek (de schuld) gelijk staat of hoger is dan de waarde van het woning. Dit komt doordat u erfbelasting betaalt over de netto nalatenschapswaarde. Dit houdt in dat u de resterende schulden (die u ook heeft geërfd) in mindering brengt op de waarde van alle bezittingen. Die waarde die uiteindelijk overblijft, de netto nalatenschapswaarde, is uiteindelijk de waarde waar u over erfbelasting over betaalt. Wel zijn er een aantal dingen die u kunt doen om zo min mogelijk erfbelasting te betalen. 

Minimaliseren van erfbelasting

Bij het minimaliseren van het bedrag waar u erfbelasting over moet betalen, is het goed om te kijken naar de actuele tarieven. Deze vindt u op de site van de belastingdienst. De tarieven zijn bijvoorbeeld lager voor partners, pleeg-, stief- en biologische kinderen. De tarieven voor bijvoorbeeld een broer of zus, vriend of vriendin of iemand anders zijn hoger. Daarnaast kunt u gebruik maken van diverse vrijstellingen. De vrijstellingen zijn ook voor, pleeg-, stief- en biologische kinderen wederom vrij voordelig; die krijgen meestal een vrijstelling van €22.918 waar ze geen erfbelasting over hoeven te betalen. Echter krijgt een geregistreerd partner, een echtgenoot of echtgenote of een samenwonend partner een nóg hogere vrijstelling; maar liefst €723.526. Daarnaast zijn er nog enkele andere dingen die u kunt doen om de erfbelasting te minimaliseren. Denk aan legaten, schenkingen bij leven en erfstellingen. 

Hulp van SONS Real Estate 

Kunt u hulp gebruiken bij het beheren van uw vastgoed of het verkopen van uw geërfde woning? SONS Real Estate biedt gegarandeerd, op elk type woning, een marktconform bod. Vul het contactformulier op onze site in om een vrijblijvende afspraak te maken. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!