Erfenis overwaarde huis

Geërfd huis verkopen met overwaarde zonder onzekerheden en hoge kosten? Direct een vrijblijvend, marktconform bod ✓ Bepaal zelf wanneer u verkoopt ✓ huizen in alle soorten & staten ✓ Optie tot terughuren

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfenis overwaarde huis

Erfenis overwaarde huis

Erft u een huis en er is er sprake van een overwaarde? U kunt de overwaarde op meerdere manieren gebruiken. Wilt u een geërfd huis snel verkopen? U kunt het huis zowel via een makelaar als aan een gespecialiseerde opkoper verkopen. Sons Real Estate is een vastgoedkoper waaraan u snel en onzekerheden een geërfd huis kunt verkopen, waarbij u op korte termijn de overwaarde kunt ontvangen. Voor meer informatie kunt u ons telefonisch contacteren of laat uw gegevens achter via het contactformulier.

Een overwaarde bij erfenis

Als u een huis erft met overwaarde, dan zijn er een verscheiden aantal zaken waar u op moet letten. U kunt een huis erven door overlijden van bijvoorbeeld een familielid, maar ook een vriend die u een huis achterlaat is mogelijk. Als de waarde van het huis meer waard is dan de openstaande hypotheekschuld, dan is er sprake van een overwaarde. Wanneer u een geërfd huis wilt verkopen, dan is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Zo weet u direct wat u overhoudt aan de verkoop. U krijgt met meerdere zaken te maken, als u besluit een geërfd huis te verkopen. Zo is er vaak sprake van erfbelasting, maar ook successierechten waarbij u belasting betaalt over het te ontvangen vermogen is mogelijk.

Erfbelasting

Als u een erfgenaam bent en een huis erft, dan krijgt in veel gevallen te maken met een erfbelasting als er sprake is van een overwaarde. Wanneer een familielid overlijdt en u erfgenaam bent, dan zal de Belastingdienst u een bericht sturen. Hoeveel erfbelasting u moet betalen, is afhankelijk van de overwaarde van de erfenis, maar ook de relatie tussen erflater en erfgenaam is van belang. Wanneer er niets bijzonders in het testament staat, krijgt elk erfgenaam een gelijk deel van het vermogen. Er wordt dan gekeken naar de WOZ-waarde van de woning en de eventuele hypotheekschuld die nog openstaat. 

Verkoop uw geërfd huis snel en zonder onzekerheden

Veel erfgenamen kiezen ervoor een geërfd huis te verkopen aan een vastgoedorganisatie. Zo weet u direct wat u overhoudt aan de verkoop en zijn er geen risico’s. Zo kopen we het huis zonder voorbehoud en hoeft u zich geen zorgen te maken over verborgen gebreken. We kopen uw woning direct met eigen middelen, zodat er geen sprake is van voorbehoud van financiering. Laat uw gegevens achter en neem telefonisch contact op voor een zorgeloze verkoop van een geërfd huis met overwaarde.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!