Erfbelasting huis voorkomen

Erfbelasting huis voorkomen? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfbelasting huis voorkomen

Erfbelasting huis voorkomen

Wilt u de erfbelasting over uw geërfde huis voorkomen? Heel begrijpelijk, en daar kunnen we bij helpen. Wij van SONS Real Estate zijn specialisten op het gebied van vastgoed en krijgen daarom dagelijks te maken met onder meer dit soort situaties. Wij adviseren u graag over financieel verantwoorde keuzes omtrent vastgoed, maar helpen we u ook met het verkopen van uw vastgoed. Zo brengen wij gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type woning. Vul ons contactformulier in om het proces in gang te zetten.

Schenking bij leven

Een van de meest effectieve manieren om erfbelasting bij het erven van een huis te voorkomen, is door schenkingen te overwegen tijdens het leven van de schenker. U kunt als schenker jaarlijks belastingvrij een bepaald bedrag schenken aan de beoogde erfgenamen. Door dit te benutten, kunt u het vermogen geleidelijk overdragen en de erfbelasting verminderen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen niet extra af te lossen op uw huis, maar belastingvrij te schenken. U neemt dan wel een risico, aangezien het óók kan voorkomen dat het huis bij erven een hogere hypotheek heeft dan de waarde (onder water staat). 

Slim erven

Daarnaast zijn er enkele maatregelen die u kunt treffen om ‘slim te erven’. Dit is geen officiële term, maar zo hebben wij het voor het gemak genoemd. Door bijvoorbeeld slim met erfstellingen om te gaan, kunt u de belastingdruk flink verlagen. Met erfstellingen wijst u specifieke erfgenamen aan die een bepaald deel van de nalatenschap zullen ontvangen. Dit kan helpen om de beschikbare vrijstellingen optimaal te benutten en de belastingdruk te verminderen. Dit verwijst dus ook meteen naar het gebruik van de zogeheten vrijstellingen. Wist u bijvoorbeeld dat een partner of (stief- of pleeg-)kind een vrijstelling heeft van €22.918? Daarnaast is het opnemen van legaten ook een optie om te overwegen. Door specifieke goederen of geldbedragen als legaten op te nemen in het testament, kunt u ervoor zorgen dat deze buiten de hoofdmassa van de nalatenschap vallen. Dit kan de belastingdruk op het resterende vermogen verminderen.

SONS Real Estate voor meer hulp

Kunt u wat meer hulp gebruiken bij het beheer van uw vastgoed of het voorkomen van erfbelasting van uw huis? SONS Real Estate helpt u er graag bij. Bovendien brengen wij ook gegarandeerd een vrijblijvend, marktconform bod uit op uw woning, ongeacht het type. U bereikt ons binnen openingstijden op onze klantenservice of door het contactformulier op onze site in te vullen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!