Erfenis verdeling verkoop huis

Erfenis verdeling verkoop huis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfenis verdeling verkoop huis

Erfenis verdeling verkoop huis 

Benieuwd naar de erfenis verdeling na de verkoop van een geërfd huis? Dat kunnen wij van SONS Real Estate ons wel voorstellen. Het is zeer belangrijk dat dit goed geregeld wordt, gezien het financiële én emotionele belang wat velen bij een erfenis hebben. Mocht u het huis nog niet verkocht hebben, dan bieden wij ons graag aan. We brengen namelijk, na een vrijblijvende waardebepaling, een gegarandeerd, marktconform bod uit op elk type woning. Ongeacht de staat en andere omstandigheden; neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Het overzicht behouden

Vóór een erfenisverdeling na de verkoop van een huis is het belangrijk dat u en de andere erfgenamen het overzicht behouden. Wanneer een dierbare overlijdt, kan de erfenis onder de nabestaanden verdeeld worden volgens een testament, of bij gebrek aan een testament, volgens de wettelijke regels van erfopvolging. Hierbij spelen diverse factoren zoals familierelaties, schulden en persoonlijke bezittingen een rol. In het geval van onroerend goed, zoals een huis, moeten de erfgenamen gezamenlijk beslissen wat er met het pand zal gebeuren. Dit kan variëren van het behouden van het huis door één of meerdere van de erfgenamen tot de verkoop ervan om de opbrengst onder de erfgenamen te verdelen. Hoe dan ook, een gezamenlijke beslissing is nodig én gewenst. Een succesvolle erfenisverdeling en huisverkoop begint daarom dan ook met open communicatie tussen de erfgenamen.

De vervolgstappen

Nadat u dit deel van de erfenisverdeling na de verkoop van een huis heeft besproken met de andere erfgenamen, is het tijd voor echte actie. Zo is het, voordat u besluit het huis te verkopen, raadzaam om een professionele taxatie te laten uitvoeren. Dit bepaalt de huidige marktwaarde en biedt een basis voor verdere besluitvorming. Daarnaast is het regelen van de juridische kant van de verkoop van cruciaal belang. Dit omvat het bijwerken van eigendomsaktes, het aflossen van eventuele hypotheekschulden en het voldoen aan alle wettelijke vereisten voor een transactie. Vervolgens moeten de opbrengsten eerlijk worden verdeeld onder de erfgenamen.  Dit doet u volgens de afspraken; hetzij testamentaire of contractuele afspraken. 

SONS Real Estate inschakelen als koper

Heeft u nog geen koper of bent u benieuwd naar de waarde? Vóór de erfenisverdeling na de verkoop van het huis, schakelt u SONS Real Estate is. Vul het contactformulier op onze site in om een vrijblijvende waardebepaling te plannen. Hierna ontvangt u gegarandeerd een marktconform bod waarbij veel flexibele voorwaarden in de verkoop kunnen worden opgenomen.  

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!