Huis erven en verkopen

Huis erven en verkopen? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven en verkopen

Huis erven en verkopen

Gaat u een huis erven en wilt u dit verkopen? Dat zal geen problemen opleveren. Wij van SONS Real Estate fungeren namelijk landelijk als opkoper. We brengen gegarandeerd een vrijblijvend, marktconform bod uit op elk type woning, ongeacht de staat. We komen geheel gratis en zonder verdere verplichtingen bij u langs als u een waardebepaling wilt laten verrichten. Hierna ontvangt u meteen het reeds genoemde bod. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of bel met onze klantenservice gedurende onze openingstijden.

De eerste stappen

Als u een huis gaat erven en wilt verkopen, zijn er een paar eerste stappen die u moet ondernemen. Voordat u besluit het huis te verkopen, is bijvoorbeeld het verstandig om een marktonderzoek uit te voeren en het huis te laten taxeren. Dit geeft u een realistisch beeld van de marktwaarde en helpt bij het bepalen van een geschikte verkoopprijs. Daarnaast zult u in overweging moeten nemen of het huis wel écht wilt verkopen. Neem daarbij mee dat het verkopen van een geërfde woning financiële voordelen kan bieden, vooral als er meerdere erfgenamen zijn of als de kosten van het behouden van het huis een last kunnen vormen. Zo zult u bijvoorbeeld, bij het aanhouden van het huis, de erfbelasting nog steeds moeten betalen. Dat kan een behoorlijke financiële druk zijn. 

Vervolgstappen van de verkoop

Daarnaast is, bij het verkopen van een huis, het opstellen van een notariële akte essentieel. Deze akte wordt vervolgens ingeschreven bij het Kadaster, wat de officiële eigendomsoverdracht bevestigt. Bij SONS Real Estate staan we u uiteraard bij gedurende het hele proces. Zo hanteren we een integrale aanpak die inhoudt dat u géén werk heeft aan de administratieve en financiële rompslomp. Wel zult u rekening moeten houden met de financiële gevolgen van de verkoop. Zo kunnen belastingen van toepassing zijn, zoals de overdrachtsbelasting. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het vaststellen van de verkoopprijs.

Contact met SONS Real Estate

Een huis erven en verkopen? Neem nu contact op door het formulier op onze site in te vullen of bel met onze klantenservice gedurende onze openingstijden. We maken dan meteen een afspraak met u om een taxateur van SONS Real Estate vrijblijvend langs te laten komen voor een waardebepaling. Na deze waardebepaling ontvangt u gegarandeerd een marktconform bod. De staat van de woning en het type woning is hiervoor niet van belang; we kopen elke woning op! 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!