Uitbetaling erfenis na verkoop huis

Uitbetaling erfenis na verkoop huis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Uitbetaling erfenis na verkoop huis

Uitbetaling erfenis na verkoop huis

Wat er gebeurt met de uitbetaling van de erfenis na de verkoop van een huis? Wij van SONS Real Estate vertellen u het graag, gezien onze expertise in vastgoed. Bovendien brengen wij graag een gegarandeerd, marktconform bod uit indien u het huis nog niet heeft verkocht. Wij fungeren namelijk als landelijke opkoper die vrijblijvend een taxateur bij u langs laat komen voor een nauwkeurige waardebepaling. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of bel onze klantenservice gedurende openingstijden. 

De daadwerkelijke uitbetaling

Na de verkoop van het geërfde huis wordt het bedrag niet meteen op uw rekening gestort. Het is van belang om te weten dat de uitbetaling van de erfenis pas kan plaatsvinden nadat deze opbrengsten zijn gerealiseerd. Na de verkoop van het huis kan het namelijk enige tijd duren voordat de opbrengst daadwerkelijk beschikbaar is. Dit is afhankelijk van factoren zoals de duur van de verkooptransactie en eventuele financiële afwikkelingen. Bovendien moeten alle erfgenamen het eens zijn over de verdeling van de opbrengsten. De verdeling kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van de afspraken die zijn vastgelegd in het testament of via wettelijke erfrechtregels. Over het algemeen geldt dat de opbrengst na rato wordt verdeeld. Dit betekent dat u recht heeft op het deel wat u ook geërfd heeft. Als u de enige erfgenaam bent van het het huis, is de uitbetaling van de erfenis na de verkoop van het huis natuurlijk geheel voor u. 

Belasting over de verkregen erfenis

Voordat de erfenis wordt uitbetaald, moet u wel rekening houden met eventuele belastingverplichtingen. In sommige gevallen kan er erfbelasting verschuldigd zijn over de verkregen erfenis. Dit is het geval als de WOZ-waarde van het geërfde huis hoger is dan de openstaande schulden die u geërfd heeft én na aftrek van die schulden ook nog hoger is dan de vrijstelling die van toepassing is. Bovendien is het goed om te weten dat de betaling van de door u verschuldigde belasting níét afhankelijk is van de verkoop. U zult dit sowieso moeten betalen, ongeacht of u het huis verkoopt. Wel is het het vermelden waard dat u hier meestal een paar maanden de tijd voor heeft.

Verkopen aan SONS Real Estate 

Benieuwd naar de daadwerkelijke uitbetaling van de erfenis na de verkoop van het huis? Dan is een vrijblijvende waardebepaling en een gegarandeerd, marktconform bod wel zo handig. Neem contact op met SONS Real Estate door het formulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice te bellen. We brengen graag een bod uit op het door u geërfde huis. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!