Huis erven enig kind

Huis erven en enig kind? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven enig kind

Huis erven enig kind

Gaat u als enig kind een huis erven? Dan moet u aan enkele zaken denken, maar betekent dit wel dat u helemaal vrij bent om te beslissen over de erfenis. Bij SONS Real Estate helpen we u hier graag bij. We fungeren namelijk als landelijke opkoper en beheerder van vastgoed. Dit betekent dat we gegarandeerd een marktconform bod uitbrengen op uw woning indien u deze wilt verkopen, en uw vastgoed voor u beheren als u het vastgoed wilt aanhouden. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice te bellen.

Uw beslissing

Allereerst is het tijd om een beslissing te maken over het erven van een huis als enig kind. Als u een enig kind bent en het huis alleen erft, dan kan het lastig zijn om hier zelf voor te zorgen. Tenzij u er zelf in gaat wonen uiteraard, maar dat is eerder uitzondering dan regel. Wel is het vrij ‘makkelijk’ om er een beslissing over te maken, aangezien u de enige erfgenaam bent van het huis. U kunt dus een keuze maken die het beste is voor u. De keuzes die u heeft, zijn onder meer het verhuren van het huis en het verkopen van het huis. Bij beide keuzes helpen wij u graag, gezien onze rol als vastgoedbeheerder én landelijke opkoper. 

Financiële plaatje

Bij het erven van een huis als enig kind, komt wel nog een financieel plaatje kijken. Als u het huis als enig kind erft, is de kans dat dat ook geldt voor de rest van de erfenis vrij groot. U zult allereerst rekening moeten houden met de erfbelasting die u binnen een paar maanden zult moeten betalen. De erfbelasting wordt berekend over de netto verkrijging. Dit is de totale waarde van de bezittingen minus de totale waarde van de schulden van de erfenis. De waarde van het huis wordt natuurlijk meegerekend; hiervoor wordt de WOZ-waarde als uitgangspunt genomen. Over de netto verkrijging betaalt u als kind 10% belasting over het bedrag tussen de €22.918 (dit is uw vrijstelling) en de €138.641. U betaalt 20% belasting over het bedrag boven de €138.642.

SONS Real Estate voor verkoop of beheer

Een huis erven als enig kind? U beslist zelf wat u ermee doet. Als u het besluit te willen verkopen, helpen wij van SONS Real Estate u daar graag mee. Na het invullen van het contactformulier op onze website, sturen we een taxateur bij u langs voor een vrijblijvende waardebepaling en een gegarandeerd, marktconform bod. Wilt u het huis liever verhuren? Dan nemen we het beheer graag uit handen. Ook hiervoor neemt u contact met ons op.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!