Belasting erfenis ouders

Belasting erfenis ouders? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Belasting erfenis ouders

Belasting erfenis ouders

Bent u benieuwd naar de belasting die u moet betalen over de erfenis van uw ouders? U zult met vele factoren te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld het verkopen van het huis uit de erfenis en het betalen van erfbelasting over de erfenis van uw ouders. Wij van SONS Real Estate zijn specialisten in het landelijk opkopen van vastgoed, vastgoedbeheer en vastgoedadvies. Neem nu contact met ons op om een makelaar vrijblijvend langs te laten komen voor een gegarandeerd, passend bod.

De waarde van de erfenis

Als u wilt weten hoeveel belasting u over de erfenis van uw ouders betaalt, dan moet u allereerst naar de gehele waarde van de erfenis kijken. Vaak is het huis hetgeen met de hoogste waarde en heeft dit dus ook de grootste invloed op de hoogte van de erfbelasting. Voor de waarde van de woning neemt u de WOZ-waarde als uitgangspunt. Dit is vaak lager dan de marktwaarde en dat komt goed uit, zo betaalt u dus ook minder belasting. Vervolgens telt u de WOZ-waarde op bij de waarde van de rest van de bezittingen. Deze waarde brengt u in mindering met de openstaande schulden. Het bedrag dat overblijft, is het bedrag waar u erfbelasting over betaalt en wat de netto nalatenschapswaarde wordt genoemd. 

De belasting die u moet betalen

De netto nalatenschapswaarde is dus de waarde waar u belasting over zult moeten betalen. Hoeveel belasting dit is, is afhankelijk van de hoogte van de netto nalatenschapswaarde én van het toepasselijke tarief en eventuele vrijstellingen. Voor kinderen is het tarief het laagste, over het bedrag tot €138.641 betaalt u 10% belasting. Het resterende bedrag, voor zover het uitkomt boven de €138,642, is onderhevig aan een belasting van 20%. Bovendien heeft u als kind een vrijstelling tot de €22.918. Dit betekent dat u over €22.918 géén erfbelasting hoeft te betalen. Let wel; deze tarieven en vrijstellingen gelden alleen voor (stief- en pleeg-) kinderen en partners. Níét voor andere erfgenamen. 

Laat SONS u helpen

Als u een erfenis ontvangt, kan dit veel zorgen opleveren. Zo zult u de erfbelasting gegarandeerd moeten betalen, ook al verkoopt u het huis niet. Mocht u het huis om die of een andere reden willen verkopen, helpen wij u daar graag bij. Evenals het uitbrengen van advies of het uit handen nemen van het beheer van uw vastgoed. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen voor een vrijblijvend, passend bod of voor hulp met uw vraagstuk. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!