Erfbelasting huis met hypotheek

Erfbelasting huis met hypotheek? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfbelasting huis met hypotheek

Erfbelasting huis met hypotheek

Bent u benieuwd naar de erfbelasting op een huis met hypotheek? Het is altijd goed om inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Bij SONS Real Estate weten we daar alles vanaf en willen we u daar ook graag mee helpen. Zo adviseren we u graag over vastgoed (dat u geërfd heeft) en de impact daarvan op uw financiële situatie. Bovendien brengen we gegarandeerd een marktconform bod uit op uw woning indien gewenst. Vul het contactformulier op onze site in om erachter te komen wat we voor u kunnen betekenen.

De aspecten van erfbelasting over een huis met hypotheek

Wanneer u een huis erft met een bestaande hypotheek, zijn er verschillende overwegingen met betrekking tot de erfbelasting die u moet begrijpen. Zo wordt er bij het bepalen van de erfbelasting gekeken naar de nalatenschapswaarde, dat is de waarde van alle bezittingen minus de schulden. In het geval van een geërfd huis met hypotheek, wordt de hypotheekschuld afgetrokken van de WOZ-waarde om de netto nalatenschapswaarde te berekenen. Vervolgens bepaalt uw relatie tot de overledene in welke tariefgroep u valt. Partners en kinderen hebben vaak recht op gunstigere tarieven en vrijstellingen. Door goed te kijken naar de netto-nalatenschapswaarde en eventuele vrijstellingen, kan de erfbelasting over niet alleen het huis, maar ook over de rest van de erfenis, vrij gunstig uitvallen. 

Goed om te weten

Als erfgenaam met een geërfd huis en hypotheek kunt u mogelijk profiteren van de aftrekbaarheid van hypotheekrente. Dit kan de fiscale lasten verminderen, maar het is belangrijk om te weten dat de regels hiervoor in de loop der jaren veranderd zijn. Raadpleeg de actuele belastingwetgeving of een fiscaal adviseur voor nauwkeurige informatie. Ook is het goed om u te bedenken dat u bij het erven van een huis met hypotheek niet alleen het onroerend goed erft, maar ook de bestaande hypotheekverplichtingen. Het is belangrijk om te weten wat dit betekent voor uw financiële situatie en hoe het van invloed kan zijn op de erfbelasting. Bovendien zult u sowieso de erfbelasting moeten betalen, ongeacht of u bijvoorbeeld het geërfde huis verkoopt. 

SONS Real Estate helpt u graag

Kunnen wij van SONS Real Estate u helpen met uw vastgoed beheren, wilt u vrijblijvend een makelaar van ons laten langskomen voor een bod op uw (geërfde) woning of kunnen wij u anderzijds van dienst zijn? Neem dan contact op door onze klantenservice gedurende openingstijden te bellen of vul het contactformulier op onze website in.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!