Huis erven meerdere erfgenamen

Huis erven meerdere erfgenamen? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven meerdere erfgenamen

Huis erven meerdere erfgenamen

Gaat u een huis erven met meerdere erfgenamen of heeft u dit al gedaan? Dan zijn er verscheidene dingen die u in acht moet nemen. Wij van SONS Real Estate houden ons dagelijks bezig met complexe vastgoedzaken en weten hier dan ook alles van af. We informeren, adviseren en beheren voor vele klanten. Daarnaast brengen we gegarandeerd een passend bod uit op elk type woning, indien u een vrijblijvende waardebepaling aanvraagt door het contactformulier op onze website in te vullen.

De eerste stap van een huis erven met meerdere erfgenamen

Wanneer u een huis gaat erven met meerdere erfgenamen, is een van de eerste stappen de afwikkeling van de nalatenschap. Dit omvat het inventariseren van alle bezittingen en schulden van de overledene. Een helder beeld van de omvang van de nalatenschap is essentieel. Het kan zijn dat dit al is vastgesteld, dat maakt het een stuk makkelijker en dan kunt u al door naar de volgende stap. Zo is het van groot belang om open communicatie te bevorderen en gezamenlijke besluitvorming te stimuleren. Een transparant proces draagt bij aan een soepele afhandeling. Erfenissen kunnen namelijk leiden tot uiteenlopende meningen en verwachtingen onder erfgenamen. Bovendien is het van groots belang om gewoon te volgen wat er in het testament is opgenomen, mits er een testament is opgesteld uiteraard.

Formele afhandeling van zaken

Een van de cruciale, formele aspecten bij een erfenis met een huis is de beslissing over wat er met de woning moet gebeuren. Mogelijke opties zijn het gezamenlijk behouden, verkopen of toewijzen aan een specifieke erfgenaam. Indien u overweegt het huis gezamenlijk te behouden, is het raadzaam om duidelijke afspraken te maken over het gebruik, de kosten en eventuele toekomstige verkoop. Een unaniem besluit is hierbij van groot belang. Bovendien kunt u het vastgoedbeheer bijvoorbeeld uitbesteden aan SONS Real Estate voor een soepele gang van zaken. Daarnaast zult u moeten denken aan de erfbelasting die nog betaald moet worden. Bij het verdelen van een geërfde woning tussen meerdere erfgenamen is erfbelasting namelijk meestal van toepassing. Het is van belang om te begrijpen hoe deze belasting wordt berekend en hoe deze verdeeld wordt onder de erfgenamen.

SONS Real Estate inschakelen

SONS Real Estate helpt u graag met het vastgoedbeheer van uw geërfde huis of met het overnemen hiervan. We brengen bijvoorbeeld gegarandeerd een bod uit op elk type woning, ongeacht de staat en andere elementen. Bovendien krijgt u hier altijd een eerlijke prijs voor nadat wij een vrijblijvende waardebepaling hebben verricht. Dit vraagt u aan door het contactformulier op onze site in te vullen. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!