Huis erven kosten

Huis erven kosten? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven kosten

Huis erven kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van een huis erven? Dat begrijpen we, u wilt immers op de hoogte zijn van het totale kostenplaatje voordat u een financieel verantwoorde keuze maakt. Bij SONS Real Estate helpen wij u daar graag mee. Als vastgoedexperts zijn we ons bewust van alle ‘perikelen’ die hierbij komen kijken. Zo nemen we graag het vastgoedbeheer voor u uit handen als u het besluit te verhuren en brengen we gegarandeerd een vrijblijvend, passend bod uit na een geheel gratis waardebepaling. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

De initiële kosten van een woning erven

Bij het erven van een huis zijn notariële kosten onvermijdelijk en vrijwel de eerste kosten waar u tegenaan loopt. Deze kosten dekken het opstellen van de notariële akte, die de overdracht van eigendom formeel bekrachtigt. Informeer bij uw notaris over de tarieven en bijkomende kosten. Als u nog geen notaris heeft, raden wij u aan deze eerst te zoeken. Erfbelasting is daarnaast vaak een van de grootste financiële verplichtingen bij het erven van een huis. We kunnen u alvast vertellen dat u een simpel rekensommetje kunt maken om deze kosten van een huis erven te berekenen. U telt de totale waarde van alle geërfde bezittingen op (de WOZ-waarde van de woning neemt u als waarde van het huis mee) en deze brengt u in mindering met de totale waarde van de geërfde schulden. Over dit resultaat betaalt u erfbelasting, hier past u de actuele tarieven en vrijstellingen op toe. 

Het verloop van de erfenis

Voor andere kosten van het huis erven, is het van belang dat u kijkt naar wat u gaat doen met het huis. Hiervoor is het allereerst van belang of u het huis besluit aan te houden of niet. Zo heeft u de mogelijkheid zelf in de woning te gaan wonen, de woning te gaan verhuren of de woning te verkopen. Als u besluit de woning aan te houden, zult u ook te maken krijgen met kosten van de hypotheek en het onderhoud. Als u besluit de woning te verhuren en het beheer uit te besteden, krijgt u ook te maken met kosten hieromtrent. 

SONS Real Estate als hulp

Wilt u de woning aanhouden en verhuren? De kosten van het huis erven die hierbij komen, zijn de kosten voor het beheer dat wij voor u uit handen nemen. Hiervoor hanteren wij een laag tarief zodat u meer geld overhoudt. Bovendien brengen wij gegarandeerd een passend bod uit op uw geërfde woning indien u deze wilt verkopen. Dit doen wij na een geheel vrijblijvende afspraak. Deze plant u in door het contactformulier op onze site in te vullen. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!