Hypotheek erven

Hypotheek erven? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Hypotheek erven

Hypotheek erven

Gaat u een hypotheek erven of heeft u dit al gedaan? Wij van SONS Real Estate bieden u graag de mogelijkheid tot een eerlijke verkoop of nemen het beheer van het vastgoed voor u uit handen indien u het wilt verhuren. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice gedurende openingstijden te bellen. We bieden u dan het antwoord op de vragen die u heeft, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken met betrekking tot het door u geërfde vastgoed.

De toekomst met een hypotheek erven

Als u een hypotheek gaat erven, moet u aan bepaalde zaken denken met betrekking tot uw (financiële) toekomst. Bij het erven van een hypotheek gaat u namelijk de aflossingsverplichtingen overnemen. Dit omvat het nakomen van de maandelijkse betalingen conform de voorwaarden van de hypotheekovereenkomst. Naast deze aflossingen moet u ook de renteverplichtingen begrijpen. Een hypotheek bestaat uit zowel aflossing als rente, en het is belangrijk te weten hoe deze elementen uw maandelijkse lasten beïnvloeden. Dit is alleen anders als u een aflossingsvrije hypotheek erft, maar daarvoor verwijzen we u graag naar onze andere pagina. Kortom, een helder financieel plan is van essentieel belang bij het erven van een hypotheek. Overweeg uw huidige financiële situatie, en bepaal hoe de hypotheekbetalingen zich verhouden tot uw budget.

De erfrechtelijke overwegingen

Bij het erven van een hypotheek, komen verschillende erfrechtelijke aspecten kijken. Het is daarom aan te raden om de erfrechtelijke implicaties van het erven van een hypotheek te onderzoeken. Dit omvat het bepalen van de erfeniswaarde en het verdelen van het eigendom volgens wettelijke voorschriften. Het is bijvoorbeeld van groot belang om een helder beeld te krijgen bij de door u verschuldigde erfbelasting. Dit rekent u uit door de totale waarde van de geërfde bezittingen in mindering te brengen met de totale waarde van de geërfde schulden. Het bedrag wat hier uitkomt, heet de netto verkrijging en is onderhevig aan de tarieven die op u van toepassing zijn. Vergeet overigens niet de vrijstellingen toe te passen indien u hier recht op heeft en neem als de WOZ-waarde als uitgangspunt bij de waarde van de geërfde woning. 

SONS Real Estate helpt met uw geërfde hypotheek 

Wilt u het door u geërfde huis verkopen zodat u de geërfde hypotheek kunt aflossen of de erfbelasting kunt betalen? Wat uw reden ook is, wij van SONS Real Estate helpen u graag bij een eerlijke verkoop. Vul het contactformulier op onze site in om een vrijblijvende waardebepaling te laten verrichten waarna u gegarandeerd een marktconform bod ontvangt. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!