Belasting bij erfenis huis minimaliseren

Belasting bij erfenis huis minimaliseren? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Belasting bij erfenis huis minimaliseren

Belasting bij erfenis huis minimaliseren

Wilt u uw belasting bij de erfenis van een huis minimaliseren? Bij SONS Real Estate weten we daar alles vanaf. We hebben een team van vastgoedspecialisten die altijd voor u klaar staan om u te adviseren over alles omtrent vastgoed. Daarnaast fungeren we ook nog eens als landelijke opkoper. We doen op elk type woning een geheel vrijblijvend, passend bod nadat we onze taxateur gratis bij u langssturen. Vul het contactformulier op onze website in om erachter te komen wat we voor u kunnen betekenen.

Wettelijke regelingen van belasting bij erfenis huis

Allereerst adviseren we u om gebruik te maken van de wettelijke regelingen omtrent de belasting bij de erfenis van een huis. Bij het erven van een huis heeft u de mogelijkheid om de waarde vast te stellen op basis van de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken). Deze waarde wordt jaarlijks door de gemeente bepaald en is vaak lager dan de daadwerkelijke marktwaarde. Door gebruik te maken van deze wettelijke norm (de WOZ-waarde en niet de marktwaarde) kunt u de erfbelasting minimaliseren. Ook kent de Belastingdienst verschillende vrijstellingen die u kunt benutten om de erfbelasting te minimaliseren. Partners en kinderen genieten bijvoorbeeld vaak hogere vrijstellingen. Zorg ervoor dat u deze vrijstellingen volledig benut om de belastingdruk te verminderen. Ook is er een algemene vrijstelling van toepassing op de nalatenschap. Door uw vermogen te verdelen over meerdere erfgenamen, kunt u deze algemene vrijstelling optimaler benutten.

Schenkingen bij leven en testamentaire planning

Een andere, effectieve manier om de erfbelasting te minimaliseren, is door schenkingen te overwegen tijdens het leven van de erflater. Jaarlijks mag er belastingvrij een bepaald bedrag geschonken worden aan de erfgenamen. Door dit te benutten, vermindert u de uiteindelijke nalatenschap en daarmee de te betalen erfbelasting. Daarnaast kan testamentaire planning een handige zet zijn. Door bijvoorbeeld specifieke goederen of geldbedragen als legaten op te nemen in het testament, kunt u ervoor zorgen dat deze buiten de hoofdmassa van de nalatenschap vallen. Dit kan de belastingdruk op het resterende vermogen verminderen. Bovendien is het handig om te denken aan het verkopen van het geërfde. Ongeacht of u het verkoopt; u zult de erfbelasting (en ook over de waarde van het huis) namelijk moeten betalen. Wél kunt u bijvoorbeeld notariskosten aftrekken van de nalatenschapswaarde indien u het huis verkoopt. Wilt u uw geërfde huis verkopen of kunnen wij u op een andere manier helpen? Neem dan contact op met onze klantenservice of vul het contactformulier op onze site in.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!