Huis erven belasting

Huis erven belasting? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven belasting

Huis erven belasting

Benieuwd naar wat een huis erven en de belasting die u daarover betaalt voor gevolgen heeft? Daar begeleiden we u graag in. Bij SONS Real Estate zijn we experts op het gebied van het opkopen van vastgoed, vastgoedbeheer en klanten begeleiden met het investeren/verkopen van vastgoed. Neem contact op door het contactformulier in te vullen of bel onze klantenservice om erachter te komen wat we voor u kunnen betekenen wanneer u een huis heeft geërfd.

De belasting bij een huis erven

Erft u een huis en bent u benieuwd naar de belasting? Dat zal afhankelijk zijn van enkele factoren. Allereerst zult u de WOZ-waarde in acht moeten nemen. Dit is de waarde onroerende zaken en dat wordt jaarlijks door de gemeente waarin het huis staat, vastgesteld. De WOZ-waarde moet worden opgeteld bij de rest van de waarde van de erfenis. Vervolgens brengt u deze waarde met de overgebleven schulden van de overledene, de erflater, in mindering. Dit is het bedrag waar u de erfbelasting over zult moeten betalen. De belasting bij een huis erven, gaat daarmee dus niet slechts om de belasting over het huis, maar over de waarde van de gehele erfenis. Vervolgens past u het actuele tarief toe dat u vindt op de site van de Belastingdienst. Dit is afhankelijk van uw relatie met de erflater. 

Vrijstellingen en aftrekposten

Een huis erven en de belasting die daarover betaald moet worden, is nog onderhevig aan vrijstelling en aftrekposten indien van toepassing. Zo hebben partners en kinderen vaak recht op een hogere vrijstelling, wat betekent dat een bepaald bedrag van de erfenis niet belast wordt. Daarnaast kunnen schulden die direct verband houden met de erfenis, zoals begrafeniskosten, afgetrokken worden van de nalatenschapswaarde. Ook bepaalde lasten die voortkomen uit de erfenis, zoals executeurskosten, notariskosten en kosten voor de begrafenis of crematie, kunnen ook worden afgetrokken van de nalatenschapswaarde.

Hulp van SONS Real Estate

Bij SONS Real Estate zijn we specialisten op het gebied van vastgoed. Daarom weten wij ook het een en ander af van erfbelasting en het erven van een huis. Mocht u hier hulp bij nodig hebben of wilt u het geërfde huis verkopen, dan kunt u ons altijd inschakelen. Dit doet u door contact op te nemen met ons door het contactformulier op onze site in te vullen of door onze klantenservice binnen openingstijden te bellen. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!