Huis ouders erven

Huis ouders erven? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis ouders erven

Huis ouders erven

Gaat u het huis van uw ouders erven? Dan zijn er enkele zaken waar u aan moet denken, waaronder de beslissing of u het gaat verkopen, verhuren of er zelf in gaat wonen. Als u voor een van de eerste twee opties kiest, helpen wij van SONS Real Estate u graag. Zo brengen wij gegarandeerd een passend bod uit na een vrijblijvende taxatie. Bovendien kunnen wij u altijd helpen met het beheer van uw vastgoed indien u dit wilt verhuren. Neem contact op door het contactformulier in te vullen of onze klantenservice te bellen.

Erven van uw ouders; de erfbelasting

Als u het huis van uw ouders gaat erven, zult u allereerst moeten denken aan enkele kosten die u hiervoor gaat maken. Zo geldt dat in eerste instantie voor het betalen van notariskosten die nodig zijn voor het opstellen van de notariële akte ten behoeve van de eigendomsoverdracht. Daarnaast zult u moeten kijken naar de erfbelasting. De erfbelasting die u over het huis betaalt, is makkelijk uit te rekenen. U neemt de WOZ-waarde van de woning en brengt dat in mindering met de openstaande, geërfde schulden met betrekking tot het huis. Hierop past u de actuele vrijstellingen en tarieven op toe. De vrijstelling die u als kind heeft, is €22.918. Over het bedrag tussen de €22.918 en de €138.641 betaalt u 10% belasting. Het bedrag boven de €138.642 is onderhevig aan 20% belasting. 

Uw keuze omtrent het huis

Wanneer u de woning gaat erven van uw ouders, zult u een keuze moeten maken over wat u met het huis gaat doen. Dit is uiteraard vrijwel altijd anders bij het erven van het huis van uw ouders bij leven. Anders heeft u de keuze tot het verkopen van de woning en het aanhouden van de woning. Als u kiest voor het aanhouden van de woning, kunt u het verhuren of er iets anders mee doen. Wel is het goed om te bedenken dat u er sowieso erfbelasting over moet betalen. Het bedrag zelf opbrengen dat u aan erfbelasting moet betalen, kan een flinke financiële verantwoordelijkheid zijn. Sta daar goed bij stil.

SONS Real Estate als optie

Als u besluit het huis dat u gaat erven van uw ouders te verkopen of verhuren, helpen wij u daar graag bij. We brengen ofwel een vrijblijvend, passend bod uit of helpen u bij het beheer van uw verhuurde vastgoed. Neem contact op via ons contactformulier of bel onze klantenservice binnen openingstijden.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!