Huis erven als legaat

Huis erven als legaat? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven als legaat

Huis erven als legaat

Gaat u een huis erven als legaat of heeft u dit onlangs gedaan? Dan zijn er een aantal zaken om aan te denken. Zo ook bijvoorbeeld het verkopen van het huis of het uitbesteden van het beheer indien u het wilt gaan verhuren. Voor beide situaties hebben wij bij SONS Real Estate dé oplossing. Zo bieden wij voordelig vastgoedbeheer aan en brengen wij gegarandeerd een passend bod uit na een vrijblijvende waardebepaling. Neem contact op door het contactformulier op onze site in te vullen.

Wat is een huis als legaat erven? 

Een huis erven als legaat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Een legaat is een specifieke bepaling in een testament waarin de erflater (degene die het testament opstelt) een bepaald goed of een vastgesteld bedrag toekent aan een specifieke persoon, de legataris. In het geval van onroerend goed, zoals een huis, wordt het legaat expliciet in het testament vermeld. Net als bij andere erfenissen vereist het erven van een huis als legaat de opstelling van een notariële akte. Deze akte formaliseert de overdracht van eigendom en bevestigt de rechten van de legataris op het geërfde huis. Na het overlijden en het opstellen van de notariële akte wordt het huis overgedragen aan de legataris. Dit proces vereist zorgvuldige juridische afhandeling en naleving van de wettelijke voorschriften.

De gevolgen van een huis als legaat erven

Als u een huis gaat erven als legaat, heeft dit enkele gevolgen. Zo is erfbelasting ook van toepassing op legaten. De waarde van het geërfde huis wordt meegenomen in de berekening van de verschuldigde belasting. Het is verstandig om een belastingadviseur te raadplegen om de financiële implicaties te begrijpen. Als legataris is bovendien het belangrijk om een gedegen financieel plan op te stellen. Dit omvat niet alleen de afwikkeling van erfbelasting maar ook eventuele bijkomende kosten, zoals onderhoud en lopende lasten van het geërfde huis. Dit is helemaal het geval indien u besluit het huis aan te houden in plaats van het te verkopen.

SONS Real Estate inschakelen

Wilt u het huis dat u heeft geërfd als legaat verhuren of verkopen? Bij SONS Real Estate helpen wij u daar graag mee. Als u het besluit te verhuren, nemen wij bijvoorbeeld het beheer professioneel voor u uit handen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen en direct vragen naar de mogelijkheden. Als u het huis liever verkoopt, is dat ook mogelijk. Vul dan het contactformulier op onze site in om een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvende waardebepaling. We brengen gegarandeerd een passend bod uit en u heeft geen (verborgen) kosten aan het gehele proces. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!