Huis verkopen uit erfenis

Huis verkopen uit erfenis? Sons Real Estate is een landelijk opererende vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Huis verkopen uit erfenis

Wilt u een huis verkopen uit een erfenis? Als u als enige erfgenaam bent en recht hebt op de woning, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer er meerdere erfgenamen zijn, dan dient u de eventuele opbrengst van de verkoop van het huis vaak te verdelen over alle erfgenamen, maar het is ook mogelijk om de andere uit te kopen. Wenst u snelle verkoop van het huis zonder dat u te maken krijgt met de gebruikelijke onzekerheden en bijkomende kostenposten? Dan kunt u het huis direct verkopen aan Sons Real Estate. Sons Real Estate is een vastgoedkoper en doet graag een bod. Bij akkoord wordt het gehele verkooptraject verzorgd tot aan de oplevering. Neem contact op voor de mogelijkheden. We kunnen u snel tot dienst zijn.

Uw huis verkopen uit erfenis en enige erfgenaam? 

Erft u een huis en wordt er geconstateerd dat u de enige erfgenaam bent? Dan kunt u het huis verkopen. Vaak is er een testament aanwezig waarin staat dat u het huis erft. Als er nog een hypotheekschuld is, dan dient u dit af te lossen. Wanneer de waarde van de betreffende woning hoger is dan de openstaande hypotheekschuld, dan kunt u profiteren van de overwaarde. Als er meerdere erfgenamen zijn er geen testament, dan wordt de situatie lastiger. Zo dient u samen het huis te verkopen en de eventuele schulden en/of overwaarde te delen. Het is ook mogelijk om andere erfgenamen uit te kopen, zodat u de volledige eigendom kunt krijgen.

Belastingen waar u rekening mee moet houden

Als u een huis erft, dan ontvangt u al binnen 4 maanden na het overlijden een aangiftebrief van de belastingdienst. De aangifte moet dan binnen 8 maanden na overlijden worden ingediend. Over het huis dat u erft moet u erfbelasting betalen. De erfbelasting wordt niet berekend over de verkoopprijs, maar op basis van de WOZ-waarde van de betreffende woning. De WOZ-waarde wordt per jaar vastgesteld door de betreffende gemeente waarin het huis verkeert.

Snel het huis verkopen dat u verkreeg uit erfenis

Wanneer u snel uw huis wilt verkopen uit erfenis, kunt u terecht bij Sons Real Estate. Zo ontvangt u bij ons direct een vrijblijvend bod zonder enig voorbehoud. Zo weet direct wat u overhoudt aan de verkoop. Daarnaast kunt u rekenen op een soepele communicatie en flexibele verkoopvoorwaarden. Zo overleggen we graag de overdrachtsdatum en bieden we verschillende opties voor een soepele verkoop. We komen u dan ook graag tegemoet, als u ervoor kiest uw huis direct verkoopt aan ons. Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel direct voor een adviesgesprek. We kunnen u snel van dienst zijn.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!