Erfbelasting huis berekenen

Erfbelasting huis berekenen? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Erfbelasting huis berekenen

Erfbelasting huis berekenen

Wilt u de erfbelasting van uw huis berekenen? Dat doet u door de stappen te nemen die u op deze pagina vindt. SONS Real Estate helpt u overigens ook graag bij het nemen van vervolgstappen. Wij fungeren als landelijke opkoper en doen gegarandeerd een marktconform bod op elk type woning. Daarnaast begeleiden we u meteen bij bijvoorbeeld het overdragen van de erfbelasting indien dat van toepassing is. Vul het contactformulier op onze site in om uw vraag te stellen of vrijblijvend een makelaar van SONS langs te laten komen voor een waardebepaling.

Het berekenen van de erfbelasting

De eerste stap bij de erfbelasting van een huis berekenen is het vaststellen van de WOZ-waarde. Deze waarde wordt jaarlijks door de gemeente bepaald en geeft aan wat de geschatte marktwaarde van het huis is. Daarna berekent u de nalatenschapswaarde. De nalatenschapswaarde is de totale waarde van de erfenis. Naast het huis kunnen hier ook andere bezittingen en schulden deel van uitmaken. Trek de schulden af van de bezittingen om de nettowaarde van de nalatenschap te berekenen. Vervolgens zult u moeten kijken naar uw relatie tot de overledene, degene waar u de erfenis van heeft ontvangen. Deze persoon kan ook wel de erflater worden genoemd. Vervolgens is het zaak om de tarieven te raadplegen hieromtrent. De tarieven en vrijstellingen voor erfbelasting variëren per tariefgroep. Partners en kinderen hebben bijvoorbeeld vaak recht op hogere vrijstellingen dan andere erfgenamen. U kunt ervoor kiezen deze tarieven en vrijstellingen op te zoeken op de website van de Belastingdienst, maar u kunt u ook laten adviseren door een fiscaal expert.

De te betalen erfbelasting

Als u de tarieven heeft geraadpleegd, kunt u de erfbelasting van een huis berekenen. Met de vastgestelde tarieven, vrijstellingen en de nettowaarde van de nalatenschap is dit een simpele rekensom. Houd er rekening mee dat de tarieven progressief zijn, wat betekent dat hogere bedragen aan erfbelasting een hoger percentage kunnen hebben. Bovendien kunt u altijd nog een fiscaal expert inschakelen om u te begeleiden bij de erfenis en het optimaliseren van de erfbelasting. 

SONS Real Estate voor u geërfde huis

Denkt u erover het geërfde huis te verkopen? Dan helpen wij van SONS Real Estate u daar graag bij. Wij brengen gegarandeerd een vrijblijvend bod uit dat de marktwaarde van de woning representeert. Bovendien gaat dit geheel vrijblijvend; u kunt een makelaar van SONS langs laten komen zonder dat u ergens aan vastzit. U zet dit proces in gang door het formulier op onze site in te vullen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!