Huis verkopen van demente ouder

Het huis verkopen van een dementerende ouder. Hoe werkt het?

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Beste bod

Direct een goed bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Het huis verkopen van een dementerende ouder...

... Hoe werkt het?

Het is niet onmogelijk om het huis van een dementerende ouder te verkopen, maar als u niet gemachtigd bent zal de procedure via het kantongerecht moeten gaan nádat een voorlopig koopcontract is getekend. Veel kopers zullen hierdoor afhaken. Voor Sons Real Estate is het echter geen probleem om een voorlopig koopcontract met voorbehoud te tekenen. Wij brengen graag direct een eerlijk bod uit, zodat u zekerheid heeft in een onzekere periode.

In deze moeilijke tijd, waarin uw rol als kind of gelijkwaardige partner totaal verandert in een rol als verzorgende, moet er veel geregeld worden. Naast hoogoplopende emoties, soms heldere momenten en spanning, zijn er ook ineens veel regeltjes waar u mee te maken krijgt en zich aan moet houden.

Mag u het huis van een dementerende oudere wel verkopen?

Bij de verkoop van een woning kunnen normaal gesproken alleen de eigenaars van een huis de koopakte tekenen. Zij moeten bovendien wilsbekwaam zijn, anders is de akte niet geldig. Verzorgers, kinderen of erfgenamen kunnen dus nooit een persoon met dementie meenemen naar de notaris om een huis te verkopen. Zelfs als het gaat om een echtelijke woning kan de huwelijkspartner niet alleen de koopakte tekenen.

Als de opbrengst van een dierbare woning hard nodig is om bijvoorbeeld de eigen bijdrage van een verzorgingstehuis te betalen, kan het lastig worden.

Gevolmachtigde persoon

In het beste geval heeft de oudere zelf op tijd alles vast kunnen leggen in een levenstestament, van financiële beslissingen tot medische keuzes en meer. Vooruitlopen op wilsonbekwaamheid is belangrijk om zo veel mogelijk beslissingen zelf in de hand houden. 

Iemand die gevolmachtigd is in een levenstestament kan het huis van een dementerende persoon verkopen, mits dit onderdeel is van de machtiging. In een levenstestament is dan omschreven welke personen bevoegdheid krijgen over de financiën en onder welke omstandigheden.

Het is mogelijk om dit levenstestament direct in te laten gaan en alle financiële zaken over te dragen, of om het pas te laten ingaan als een arts verklaart dat de persoon niet meer zelf zijn belangen kan behartigen. Zodra een persoon wilsonbekwaam wordt, kan een notaris geen levenstestament meer opmaken of wijzigen en ook geen koopakte passeren.

Hoe kan Sons Real Estate helpen?

Eerlijk bod

Wij brengen graag met respect een eerlijk bod uit op het huis van een dementerende oudere, zodat u de onmogelijke beslissingen geïnformeerd kunt maken.

Kosteloos en vrijblijvend

Wij brengen niets in rekening voor een vrijblijvende offerte.

Flexibel

U kunt in alle openheid aangeven welke wensen er zijn. Zo kunnen wij u ontzorgen in het verkoopproces. Wij hebben geen enkel probleem met een voorlopige koopovereenkomst, zodat u alle tijd heeft om de procedure met de kantonrechter te voltooien. U bepaalt zelf de overdrachtsdatum en voorwaarden in de koopakte. Dit kan erg snel of juist op uw gemak.

Probleemloos

Wij kopen alle soorten woningen, in alle staten. U hoeft zicht geen zorgen te maken over een bouwkundige keuring, renoveren, verkoopklaar maken. Het is zelfs mogelijk om inboedel achter te laten in de woning. Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

Zelf de overdrachtsdatum bepalen. Geen zorgen over rommel of inboedel.

Bewindvoerder

Als er niemand gevolmachtigd is om de financiële zaken te regelen, of de gevolmachtigde zelf handelingsonbekwaam is geworden (wat het geval kan zijn met een ouder echtpaar), dan zal een kantonrechter een bewindvoerder moeten benoemen. Dit kan een professionele bewindvoerder zijn, maar is veel gevallen een kind of ander betrokken familielid. 

Grote transacties zoals de verkoop van een huis zijn echter niet mogelijk zonder dat de rechter toestemming geeft aan de bewindvoerder. Bovendien kunt u pas na het ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst een machtiging aan de rechter vragen. Dit maakt het lastig om kopers te vinden. In de huidige huizenmarkt willen mensen zekerheid en een huis dat kant-en-klaar is zodat ze er direct in kunnen wonen.

Laat simpelweg uw gegevens achter via ons online formulier en binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie. Wij kunnen dan op afstand al een indicatief bod opstellen en maken meteen een afspraak voor een bezichtiging en gesprek over uw wensen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!