Huis verkopen als de lening nog loopt?

Ook als er sprake is van een lopende lening, kunt u waarschijnlijk aanspraak maken op overwaarde na verkoop. Meldt daarom de geërfde woning aan en ontvang een vrijblijvend bod.

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Huis verkopen als de lening nog loopt?

Dat is uiteraard mogelijk, omdat de overwaarde dan wordt uitgekeerd nadat u de woning heeft verkocht. Mocht er echter sprake zijn van een hogere lening als de waarde van uw woning, dan zult u het verschil bij moeten betalen. Dit zal echter alleen het geval zijn als u maar zeer korte tijd in de woning heeft gewoond of als u een aflossingsvrije hypotheek heeft gehad in een periode dat de woning in waarde is gedaald. In de praktijk komt het weinig voor dat woningen in waarde dalen. Dit is meestal maar kort het geval, bijvoorbeeld in of ná tijden van crisis.

Het feit dat de lening nog loopt en u het huis toch wilt verkopen, hoeft op zichzelf geen blokkade te zijn om het huis te kunnen verkopen. In de praktijk komt het dan ook meer dan regelmatig voor dat mensen willen verhuizen naar een grotere woning en het oude huis nog niet hebben afbetaald. En het verhuizen naar een nieuwe woning vindt echt niet alleen plaats na 30 jaar, wat de gemiddelde aflosperiode is op hypotheken. Daarnaast kan het voorkomen dat u een aflossingsvrije hypotheek heeft. In dat geval is de woning ook niet afbetaald, omdat u alleen de rente betaald over het openstaande hypotheekbedrag.

 

U kunt in uw oude woning blijven wonen tot u verhuist

Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning terwijl uw lening nog loopt. Graag delen wij onze succesformule met u, waarin u profiteert van diverse voordelen. Zo is het via Sons Real Estate mogelijk om nog in uw oude woning te blijven wonen totdat u in uw nieuwe woning kunt gaan wonen. Dit is via een regulier langdurig verkoopproces alleen in uiterste gevallen mogelijk.

De kenmerken van onze dienst

Volledige zekerheid en een zorgeloze verkoop

Het vrijblijvend bod op uw woning wat u kunt aanvragen via onze website, is zonder voorbehoud van financiering. Dit houdt in dat u er niet van afhankelijk bent of wij als vastgoedbedrijf de financiering rondkrijgen met betrekking tot de overname van uw woning. Bij een gangbare verkoop via Makelaarsland of Funda, zult u dit niet krijgen. En tot slot melden wij u toch maar vooraf dat u de woning via ene openbare site binnen een maand verkocht moet hebben, omdat woningen die er maanden op staan vaak veel minder oplevert in vergelijking met de vraagprijs.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!