Huis verkopen of verhuren?

Uw woning verkopen of verhuren, wat is de beste keuze?

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Huis kopen of verhuren

Mijn huis verkopen of verhuren? Voordat u deze afweging maakt is het belangrijk om te weten dat een woning met een normale hypotheek er op niet verhuurd mag worden. De bank staat dit namelijk niet toe. Wanneer de woning compleet is afgelost dan is er de mogelijkheid om de woning te gaan verhuren. Wilt u uw huis direct verkopen en niet verhuren. Sons Real Estate koopt uw huis zonder tussenkomst van een makelaar. Zo heeft u direct met zekerheid uw woning verkocht.

De verkoop van een huis kan veel rompslomp met zich meebrengen en verhuren kan zorgen voor een extra inkomsten naast het salaris. Het is echter wel belangrijk om te weten waar de woning staat

Belangrijke overwegingen als u woningeigenaar bent, want niemand weet hoe de toekomst eruit ziet. Behoudt u uw baan en salaris? Zal de waarde van de woning behouden blijven of nog verder gaan stijgen? Heeft u wellicht geld of liquide middelen nodig voor een investering?

Uw woning verkopen en toch erin blijven wonen 

Ook dit is een optie. Het grote voordeel van het verkopen van een huis, is dat u waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag op uw rekening krijgt bijgeschreven. Natuurlijk is dit per woning en hypotheek verschillend, want zowel het af te lossen bedrag alsmede het type hypotheek zijn belangrijke aspecten. Heeft u bijvoorbeeld de woning nog niet afbetaald, dan moet u zorgvuldig berekenen hoeveel u moet bijleggen. En ook als uw woning vrijwel is afbetaald, kunt u kijken naar de voorspelling van de marktwaarde. Het is natuurlijk zonde geld mis te lopen, als de huizenprijzen weer iets gaan dalen. Dit is uiteraard niet de verwachting in Nederland, maar er is natuurlijk een wezenlijk verschil tussen een eengezinswoning in de randstad of een appartement in een afgelegen dorp. Het is bijvoorbeeld bekend dat in Amsterdam in het algemeen wordt overboden en deze trend zich landelijk lijkt te ontwikkelen. Kortom er zijn erg veel factoren in de huizenmarkt die invloed hebben op uw keuze om nu uw huis te verkopen en dan te gaan huren.

Voordelen huis verkopen en niet verhuren

Hieronder hebben wij voor u de voordelen benoemd, waarom het verstandig en voordeliger is om uw huis te verkopen aan Sons Real Estate

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!