WOZ waarde bij verkoop huis

Bezwaar WOZ waarde huurpand? Sons Real Estate is een vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

WOZ waarde bij verkoop huis

Bent u van plan uw huis te verkopen? Dan bent u vast bekend met de WOZ waarde. De WOZ waarde is namelijk de geschatte marktwaarde op basis van vergelijkbaar onroerend goed in de regio. De WOZ waarde wordt door de gemeente vastgesteld op een bepaalde peildatum. Maar heeft de WOZ waarde ook een invloed bij de verkoop van een huis? Daar gaan we dieper op in.

Is de WOZ waarde gelijk aan de verkoopwaarde?

Als u uw huis wenst te verkopen, dan kunt u met de vraag komen of de vastgestelde WOZ waarde gelijk is aan de verkoopvoorwaarde of er invloed op heeft. Bij de verkoop van een huis heeft de WOZ-waarde op zichzelf geen directe invloed op de verkoopwaarde. De WOZ waarde is namelijk een waardebepaling die voornamelijk gebaseerd is op vergelijkbare woningen in de regio. De gemeente waarin de woning verkeert stelt de WOZ waarde op een bepaalde peildatum op. De verkoopvoorwaarde wordt echter gebaseerd op nog veel meer factoren, zoals de ligging, onderhoudsstaat, concurrentie, economische ontwikkelingen en meer. Een erkend taxateur zal alle factoren in ogenschouw nemen. 

Kan het zijn dat de WOZ waarde hoger of lager uitvalt dan de verkoopprijs?

Als verkoper of koper kun je de WOZ waarde gebruiken als referentiepunt, maar een taxateur zal de werkelijke waarde van een woning bepalen. In de meeste gevallen zal de WOZ waarde verschillen van de verkoopprijs. De WOZ waarde is ook vastgesteld op een bepaalde peildatum. In de tijd daarna kan een hoop gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan marktomstandigheden, maar ook de staat van de woning en verbouwingen en/of renovaties hebben invloed op de verkoopprijs. U kunt ervoor kiezen om uw woning tegen of onder de WOZ waarde te verkopen, daar zitten namelijk een aantal voordelen aan verbonden.

Uw huis verkopen aan Sons Real Estate

Wilt u graag uw huis verkopen op een zorgeloze en snelle manier? Dan staat Sons Real Estate voor u klaar. Als landelijk opererend vastgoedbedrijf kopen we diverse soorten vastgoed direct voor eigen rekening. Ook woonvastgoed zoals rijtjeswoningen, appartementen, boerderijen en zelfs villa’s, landhuizen, vakantiewoningen en meer, nemen we graag over. Bent u benieuwd naar de voordelen? We staan u graag te woord in een persoonlijk adviesgesprek.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!