Gratis huis verkopen?

Vrijblijvend en geen makelaarskosten

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Gratis huis verkopen

Ja, u kunt uw huis gratis verkopen. U kunt uw huis niet gratis verkopen aan een gewone verkoopmakelaar, want daar moet u vele kosten betalen aan makelaarskosten en notariskosten. U kunt uw huis gratis verkopen aan vastgoedbedrijven zoals Sons Real Estate. 

Wilt u gratis uw huis verkopen? Wanneer u uw huis via een makelaar wilt verkopen moet u flinke kosten betalen aan courtage kosten. Dat is natuurlijk zonde van uw geld, aangezien het verkopen van een huis in deze tijden best eenvoudig is. Sons Real Estate is een van de weinige makelaars die zelf huizen opkoopt zonder dat u hier duizenden euro’s aan courtage voor kwijt ben. Bovendien ontvangt u altijd een bod zonder voorbehoud van financiering, zodat u er van verzekerd bent dat uw huis ook echt daadwerkelijk verkocht is. Wij bieden altijd rond de marktwaarde en nemen de risico’s van verborgen gebreken op ons. Zo kunt u met een gerust hart uw huis verkopen zonder verkoopstress en onzekerheden.

Is het slim om het huis van uw ouders te kopen?

Het overkopen van de woning van uw ouders kan een slim idee zijn. Zo kunt u het ook weer terug verhuren aan uw ouders. Op deze manier hoeft u later namelijk minder erfbelasting te betalen, zo is de erfenis al voor een deel geregeld. Ook kunnen uw ouders zo in de woning investeren om het toekomstbestendig te maken. Een ander voordeel is dat er een goede relaties is tussen huurder en verhuurder.

Echter zitten er ook nadelen aan kopen van het huis van uw ouders. Zo kunt u niet profiteren van hypotheekrenteaftrek. Ook kan er druk op de relatie komen te staan met uw ouders, omdat er allerlei verplichtingen tegenover elkaar zijn.

Huis verkopen zonder zorgen

Om onenigheid te voorkomen en niet het risico te lopen op het betalen van belasting, is een goede mogelijkheid om uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als ons. Op deze manier kunt u het maximale bedrag voor uw woning krijgen en kunt u dit bedrag vastzetten om uiteindelijk aan uw kind(eren) te schenken. Wanneer u uw woning aan ons verkoopt, zit u niet vast aan een langdurig verkooptraject. Ook heeft u bij ons zekerheid dat de woning verkocht wordt voor een marktconform bedrag. U kunt u woning bij ons aanmelden om een vrijblijvend bod te ontvangen.

Gratis huis verkopen aan vastgoedbedrijf

Als u uw huis zelf wilt verkopen kost dat veel tijd en moeite aan bijvoorbeeld onderzoek en de bezichtigingen. Er is nog een andere manier om gratis uw huis te verkopen zonder dat het tijd en moeite kost. Een vastgoedbedrijf kan al deze lasten van u overnemen en het verkoopproces gehaal op zich dragen.

Snel huis verkopen
 Een vastgoedbedrijf is dagelijks bezig met het opkopen en verkopen van huizen. Ze zijn altijd geïnteresseerd om een huis te kopen. Bij een vastgoedbedrijf loopt alles zo snel mogelijk en kunt u binnen een week bij de notaris zitten. Als u uw huis zelf verkoopt moet u nog afwachten totdat mensen geïnteresseerd zijn in uw huis. U moet bezichtigingen inplannen en onderhandelen over het verkooprijs. Een vastgoedbedrijf komt één keer bij u langs voor een bezichtiging en kunnen daarbij u een bod aanbieden. U hoeft alleen maar akkoord te gaan en het vastgoedbedrijf regelt de rest. 

Zekerheid bij huis verkopen
 Een vastgoedbedrijf heeft altijd de intentie op uw huis te kopen en het is hun werk. U heeft dan ook volledige zekerheid als u uw huis verkoopt bij een vastgoedbedrijf. U weet zeker dat uw huis wordt verkocht zonder beroep te doen op de ontbindende voorwaarden. Als u uw huis zelf verkoopt heeft u het risico dat de potentiele kopers de financiering niet rond kunnen krijgen. Hierbij kunnen ze gebruik maken van het voorbehoud van financiering waardoor ze niet meer uw huis hoeven te kopen. Bij een vastgoedbedrijf is hier geen sprake van. 

Vrijblijvend huis verkopen
 Een vastgoedbedrijf snapt dat het erg spannend kan zijn om uw huis te verkopen. Ze zijn dagelijks in aanraking met mensen die hun huis willen verkopen en ze snappen hoe ze zich voelen. Als u uw huis wilt verkopen, hoeft u nergens aan vast te zitten als u bijvoorbeeld een bod aanvraagt of advies wil. Wanneer u uw huis zelf verkoopt verwachten de potentiele kopers uiteindelijk veel van u. Als u uw huis verkoopt via een vastgoedbedrijf ligt de keuze bij u of u door wilt gaan met de verkoop en mag u zelf beslissen welke voorwaarden en wensen in het koopcontract komen te staan.

Gratis huis verkopen aan vastgoedbedrijf

U kunt uw huis zelf gratis verkopen. U zou wel veel tijd en moeite moeten besteden aan alle stappen in het verkoopproces. U moet alle zelf doen van de foto’s maken van uw huis tot het opstellen van het koopcontract. U kunt geld uitgeven om professionele foto’s te laten maken en om een specialist een vraagprijs op te stellen maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Vraagprijs bepalen
 U kunt zelf uw huis gratis verkopen door alles zelf te doen. U zou zelf een vraagprijs moeten bedenken voor uw huis. De formule die verkoopmakelaars gebruiken voor de vraagprijs is marktonderzoek, de vraag en uw persoonlijke situatie. U kunt ook kijken naar de vraagprijs van soortgelijke huizen bij u in de buurt die te koop staan. De vraagprijs is een doorslaggevende factor voor de potentiele kopers of zij interesse hebben in uw huis en of ze verder gaan kijken. Met de vraagprijs van uw huis kunt u ook bepalen in welk prijsklasse uw volgend huis kan kopen. 

Op beeld zetten en promoten
 De volgende stap is om uw huis op beeld te zetten en te promoten. U kunt zelf de foto’s maken met uw smartphone of uw eigen camera. Het is belangrijk dat op de foto’s het huis is opgeruimd, schoongemaakt en geen persoonlijke voorwerpen zichtbaar zijn. Het promoten van uw huis als u uw huis gratis wilt verkopen kan heel gemakkelijk. U kunt namelijk slim gebruik maken van uw netwerk en social mediakanalen. 

Gratis verkopen
 Als er een bod is geplaatst op uw huis kunt u akkoord gaan of verder onderhandelen met de koper. Daarbij kunt u afspraken maken over de wensen en de voorwaarden van de koper en uzelf. U kunt zelf een gratis koopcontract opstellen waarin alles staan over uw huis en de voorwaarden en de wensen van beide partijen. Bij de notaris moet u en de koper het koopcontract onderteken en dan is uw huis gratis verkocht. 

Huis verkopen gratis zonder verkoopkosten

De kosten van een makelaar liggen gemiddeld tussen de 1,25% en 2% van de verkoopwaarde van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een huis van 350.000,- k.k. en betaald u 2% dan bent u maar liefst €7000,- aan makelaarskosten kwijt. Buiten deze kosten rekent de makelaar bovendien ook nog eens opstartkosten door voor het maken van de foto’s, plattegronden en het plaatsen op Funda. U bent dus in de meeste gevallen altijd geld kwijt aan de makelaar, dus ook als de makelaar uw huis niet verkocht krijgt. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders om hun huis buiten de makelaar om te verkopen. Een makelaar wil een huis snel verkopen en hier zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Dit kan echter ten koste gaan van de verkoop van uw huis, doordat de makelaar een open huis organiseert en iedereen achter elkaar langs laat komen. Zo krijgen potentiële kopers onvoldoende tijd om de makelaar genoeg vragen te stellen en goed door het huis heen te lopen. Dit kan ervoor zorgen dat iemand niet de juiste feeling krijgt bij uw huis en uiteindelijk afhaakt. Daardoor is het zelf verkopen van een huis steeds populairder aan het worden.

 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!