Huis verkopen van demente moeder

Huis verkopen van demente moeder? Sons Real Estate is een vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.
Voor de verkoop van alle soorten vastgoed
Direct een vrijblijvend bod

Binnen 24 uur een bod op uw vastgoed

Direct zekerheid

Geen voorbehoud van financiering

Alle soorten vastgoed

Voor een directe verkoop van huizen, beleggingspanden en bedrijfspanden

Geen makelaarskosten

Bespaar direct duizenden euro's op de verkoop van uw vastgoed

Alle soorten vastgoed

Van kleinschalig bedrijfspand of woning tot grootschalige vastgoed portefeuilles

Direct passend bod op uw vastgoed

Een eerlijke waardebepaling en snelle verkoop van uw vastgoed.

Huis verkopen van demente moeder

Het verkopen van het huis van een moeder met dementie is weliswaar een uitdaging, maar voor Sons Real Estate vormt dit geen obstakel. Indien u niet gemachtigd bent, moet de procedure via het kantongerecht verlopen na het tekenen van een voorlopig koopcontract, wat potentiële kopers kan afschrikken. Het is echter geen probleem voor Sons Real Estate. Zo zorgen wij ervoor dat er zonder enig voorbehoud een voorlopig koopcontract kan worden ondertekend. Hiermee bieden wij u direct zekerheid in deze onzekere periode door een eerlijk bod uit te brengen. Want in deze uitdagende tijd, waarin uw rol verschuift van kind of gelijkwaardige partner naar verzorger, staat u voor verschillende regelingen te midden van emoties. Zo dient u rekening te houden met talloze regels en dat is niet altijd even makkelijk. Wij verzorgen graag het gehele verkooptraject tot aan de overdracht.

Is het mogelijk om het huis van een demente moeder te verkopen?

Normaal gesproken kunnen alleen de eigenaren van een woning de koopakte ondertekenen, waarbij zij ook wilsbekwaam moeten zijn; anders is de akte niet rechtsgeldig. Verzorgers, kinderen of erfgenamen kunnen daarom niet zomaar met een demente moeder naar de notaris om een huis te verkopen. Zelfs in het geval van een echtelijke woning kan de huwelijkspartner niet in zijn eentje de koopakte ondertekenen. In situaties waarin de opbrengst van het geliefde huis hard nodig is, bijvoorbeeld om de eigen bijdrage voor een verzorgingstehuis te bekostigen, kan het een lastig verhaal worden.

Gevolmachtigde persoon

In het ideale geval heeft uw moeder zelf tijdig alles vastgelegd in een levenstestament, variërend van financiële beslissingen tot medische keuzes en meer. Het proactief voorzien in wilsonbekwaamheid is van cruciaal belang om zoveel mogelijk beslissingen in eigen hand te houden. Een persoon die gemachtigd is in een levenstestament kan het huis van een demente moeder verkopen, mits dit deel uitmaakt van de volmacht. In het levenstestament staat welke personen bevoegd zijn over de financiën en onder welke omstandigheden.

 

Het is mogelijk om dit levenstestament direct van kracht te laten worden en alle financiële zaken over te dragen, of om dit pas te activeren wanneer een arts verklaart dat de persoon niet meer zelf in staat is om haar belangen te behartigen. Zodra iemand wilsonbekwaam wordt, kan een notaris geen levenstestament meer opstellen of wijzigen, en evenmin een koopakte passeren.

Bewindvoerder

Indien er niemand gemachtigd is om de financiële zaken te regelen, of de gemachtigde zelf handelingsonbekwaam is geworden (bijvoorbeeld bij een ouder echtpaar), zal een kantonrechter een bewindvoerder moeten aanstellen. Dit kan een professionele bewindvoerder zijn, maar vaak wordt gekozen voor een kind of ander betrokken familielid.

 

Grote transacties, zoals een huis verkopen van een demente moeder, zijn echter niet mogelijk zonder goedkeuring van de rechter aan de bewindvoerder. Bovendien kunt u pas na het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst toestemming vragen aan de rechter. Dit bemoeilijkt het vinden van kopers, aangezien mensen in de huidige huizenmarkt op zoek zijn naar zekerheid en een direct bewoonbaar huis.

Verkoop uw huis direct aan Sons Real Estate 

Laat simpelweg uw gegevens achter via ons online contactformulier, en binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie. Wij kunnen dan op afstand een indicatief bod opstellen en direct een afspraak maken voor een bezichtiging en een gesprek over de verkoopvoorwaarden. U kunt rekenen op flexibiliteit en we komen u graag tegemoet, zodat u op een zorgeloze manier het huis kunt verkopen van uw demente moeder.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Verkoop uw vastgoed aan Sons Real Estate

Binnen 24 uur een bod op uw vastgoed
Wij bieden rond de marktwaarde
Bod zonder voorbehoud van financiering
Zowel voor het kopen en verkopen van uw vastgoed.
Voor de aankoop of verkoop van uw vastgoed

Populaire vastgoed diensten Sons Real Estate

Waarom huis verkopen aan vastgoed opkopers in plaats van via de makelaar

Een huis verkopen via de makelaar is een langdurig proces, kost duizenden euro’s aan makelaarskosten, foto’s van alle kamers uit het huis komen op het internet en er volgen bezichtigingen. Na de bezichtigingen kunnen er biedingen volgen, maar het kan ook zijn dat er geen interesse is in de woning. Wanneer een woning vervolgens langer dan 3 maanden te koop staat dan verdwijnt de interesse van kopers. Men denkt dan al snel; Waarom is de woning nog niet verkocht? Er zal wel iets mis mee zijn! Is er uiteindelijk toch een koper dan biedt de koper altijd onder voorbehoud van verkrijgen financiering. Het koopcontract kan dus vervolgens ontbonden worden na 8 weken omdat de koper de financiering niet rond krijgt. Het gehele verkoopproces moet dan vervolgens weer helemaal opnieuw beginnen wat veel stress met zich mee kan brengen.

Bij een vastgoedopkoper ontstaan deze problemen niet. De vastgoedopkoper komt langs, u verkoopt het huis rechtstreeks aan de opkoper dus betaald geen courtage. De vastgoed opkoper brengt een bod uit en bij akkoord wordt het koopcontract opgesteld. De vastgoedopkoper heeft geen 3 dagen bedenktijd dus de koop staat direct vast. Ook heeft de opkoper geen voorbehouden dus de koop kan ook niet meer ontbonden worden en uw huis is verkocht!

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!