Aflossingsvrije hypotheek erven

Aflossingsvrije hypotheek erven ? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Aflossingsvrije hypotheek erven

Aflossingsvrije hypotheek erven

Staat u op het punt een aflossingsvrije hypotheek te erven of heeft dit al plaatsgevonden? Dan helpen wij van SONS Real Estate u graag met het maken van een keuze hieromtrent. Zo kan het een financieel verantwoorde beslissing zijn om het huis en dus de hypotheek te verkopen. Wij brengen een gegarandeerd, passend bod uit indien gewenst. Hiervoor laten wij vrijblijvend een taxateur bij u langskomen. Vul het contactformulier op onze website in om meer te weten te komen.

Wat betekent een aflossingsvrije hypotheek erven?

Het erven van een aflossingsvrije hypotheek betekent simpelweg dat u een hypotheekvorm erft waarbij gedurende de looptijd alleen rente wordt betaald en geen aflossing op het geleende bedrag plaatsvindt. Bij het erven van een huis met een aflossingsvrije hypotheek zijn er daarom enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Zo neemt u niet alleen het huis over, maar ook de lopende verplichtingen. Dit betekent dat u verantwoordelijk wordt voor het nakomen van de betalingsverplichtingen van de hypotheek. Dat betekent dat, indien het einde van de looptijd nadert, u de hypotheeksom zult moeten gaan betalen. 

Uw mogelijkheden

Als u een aflossingsvrije hypotheek gaat erven, is de meest voor de hand liggende keuze het verkopen van het huis. Dit betekent dat u de aflossingsvrije hypotheek kunt gaan aflossen indien de waarde van het huis hoger is dan de aflossingsvrije hypotheek. Wel moet u in overweging nemen dat u nog erfbelasting moet gaan betalen. Dit betaalt u over de totale waarde van de geërfde bezittingen (de waarde van het huis is de WOZ-waarde) minus de totale waarde van de geërfde schulden. Aangezien u een aflossingsvrije hypotheek heeft geërfd, is de kans groot dat u maar over een klein bedrag erfbelasting betaalt. Dit is níét het geval indien de waarde van de woning dermate veel is gestegen dat de WOZ-waarde nu ook veel hoger is dan de aflossingsvrije hypotheek. Het is dus altijd goed om te kijken naar uw eigen situatie. 

SONS Real Estate heeft de oplossing

Een aflossingsvrije hypotheek erven? Dat betekent dat u erfbelasting moet betalen én de aflossingsvrije hypotheek uiteindelijk zult moeten aflossen. Een oplossing voor deze financieel beknellende situatie, is het verkopen van de woning. Wij van SONS Real Estate bieden graag gegarandeerd een marktconform prijs op uw woning na een vrijblijvende waardebepaling. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen en een afspraak te maken. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!