Zelf huis verkopen

Sons Real Estate is het vastgoedbedrijf die het mogelijk maakt uw woning zelf te verkopen. Als opkoper van alle soorten woningen heeft u betere voorwaarden dan een reguliere openbare verkoop. Zo bieden wij zonder voorbehoud van financiering en zult u geen langdurig verkoopproces te hoeven ondergaan.

De beste tips als u uw huis zelf wilt verkopen

Geen bezichtigingen

Bij een directe verkoop hoeft u dus geen bezichtigingen te organiseren

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Wij zijn de makelaar die kosten in rekening brengt aan de koper

Home / Huis verkopen / Zelf huis verkopen

Zelf huis verkopen

Het kan erg leuk zijn om zelf uw huis te verkopen. U kunt zelf de bezichtigingen inplannen wanneer het u uitkomt. U kunt natuurlijk als geen ander uw huis tentoonstellen aan de potentiele kopers. U kunt zelf de vraagprijs bepalen en het koopcontract opstellen met al uw voorwaarden en wensen.

Vooraf moet u niet onderschatten hoeveel tijd en moeite het kost om uw huis zelf te verkopen. U zou namelijk een redelijke vraagprijs moeten opstellen op basis van onderzoek en het kan een tijdje duren voordat een potentiele koper echt een bod uitbrengt. Sons Real Estate kan u helpen door het verkoopproces door bijvoorbeeld advies te geven over de vraagprijs en te helpen bij het opstellen van het koopcontract. Daarnaast kunnen wij zelf het huis van u kopen, zodat u niet hoeft te wachten en veel tijd bespaart. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies en een marktconform bod. Wij vertellen hieronder de beste tips als u uw huis zelf wilt verkopen.

Direct het beste bod op uw huis!

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten! Courtage rekenen wij bij de koper.

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen onzekerheid!

U kunt in uw huis blijven wonen tot u een nieuw huis heeft gevonden

Geen verkoopstress

Met zekerheid uw huis verkocht. U ontvangt een bod zonder behoud van financiering

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Tip 1: De vraagprijs bepalen

De vraagprijs van uw huis is een bepalende factor voor de potentiële kopers en uzelf. De kopers beslissen of ze de vraagprijs te hoog vinden en de vraagprijs bepaalt in welke prijsklasse u uw volgende huis kunt kopen. Het is daarom belangrijk om de beste vraagprijs te bepalen waar potentiële kopers geïnteresseerd in kunnen zijn en dat u een mooi huis kan kopen. Een vraagprijs kunt u niet zomaar verzinnen wat u vindt van het huis. De vraagprijs is een ingewikkelde formule die bestaat uit marktonderzoek, de vraag en uw persoonlijke situatie. Meestal bepaalt de verkoopmakelaar de vraagprijs maar als u uw huis zelf wilt verkopen, kunt u ook ergens anders heen om advies vragen zoals bij taxateurs en de huisspecialisten van Sons Real Estate. Zij weten precies hoeveel uw huis waard is en hoe ze een zo hoog mogelijke verkoopprijs kunnen halen uit de kopers. 

 

Tip 2: Uw huis op beeld zetten

U kunt uw huis zelf verkopen door uw huis vindbaar te maken op internet en social media. Als potentiële kopers geïnteresseerd zijn in uw huis willen ze alles kunnen zien wat uw huis te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om uw huis zo neer te zetten dat u alles kunt aanbieden wat de potentiële kopers willen. Dit kunt u doen door professionele foto’s te laten maken, duidelijke plattegronden toe te voegen en een complete video filmen van uw huis. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat het huis is opgeruimd, schoongemaakt en geen persoonlijke voorwerpen zichtbaar zijn. Laat de goede kanten van uw huis uitspringen en zorg ervoor dat de kijkers zich kunnen verplaatsen in uw huis. De potentiële kopers moeten een goede impressie krijgen, zodat ze zich kunnen voorstellen hoe het is om in uw huis te wonen. 

Tip 3: Koopcontract opstellen

Het allerbelangrijkste aan het verkopen van uw huis is het koopcontract opstellen. Zonder een ondertekend koopcontract kunt u uw huis niet verkopen. Het koopcontract is dan ook een belangrijk document waar alles in moet staan over uw huis. In het koopcontract staan ook de afspraken en de voorwaarden van de koper. De verkoopmakelaar stelt meestal het koopcontract op, dus het is een serieuze zaak waar kennis voor nodig is. Als u bijvoorbeeld niet alles in het koopcontract opneemt, kan de koper eventuele kosten om het huis op te knappen op u verhalen. U kunt hiervoor een specialist van Sons Real Estate inschakelen die  u kunt helpen bij het opstellen van een volledig koopcontract. Het is ook handig om te weten dat u een aantal documenten moet regelen voordat u met de koper bij de notaris zit. De benodigde documenten zijn het koopcontract, de lijst van zaken, het energielabel, het eigendomsbewijs, een kopie van uw legitimatie en het aanslagbiljet van de gemeentelijk belastingen voor de koper. 

 

Tip 4: Huis verkopen aan opkoper

Als u uw huis zelf wilt verkopen hoeft u niet perse te kijken naar het openbare publiek die een huis willen kopen. Het kost namelijk veel tijd en geld om zelf uw huis te verkopen. U bent veel tijd kwijt aan de bezichtigingen met de potentiële kopers en aan het bepalen van de vraagprijs. U bent ook veel geld kwijt aan het laten maken van de professionele foto’s. Onze laatste tip helpt u om zo min mogelijk tijd en geld kwijt te raken aan het verkopen van uw huis. U kunt namelijk uw huis verkopen aan Sons Real Estate. Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen, verkopen, transformeren, ontwikkelen en beheren van vastgoed. Wij kunnen dus ook uw huis kopen. Als u uw huis verkoopt aan Sons Real Estate hoeft u geen makelaarskosten te betalen of enig andere kosten. We kunnen ook binnen een week bij de notaris zitten dus u hoeft geen maanden te wachten totdat een potentiële koper interesse heeft. Wij kunnen met één bezichtiging bepalen of uw huis geschikt is voor onze portefeuille en wij kunnen u gelijk een bod aanbieden. Als u akkoord gaat, stellen wij het koopcontract op zeker ontbindende voorwaarden. 

Werkwijze Sons Real Estate

1. Woningopname

2. Binnen één werkdag ontvangt u één bod

3. Bij acceptatie wordt het koopcontract opgesteld

4. Overdracht bij de door u gekozen notaris

5. Het huis is verkocht en de gelden stuurt de notaris de volgende dag naar de eventuele erfgenamen

Sons Real Estate

Lijkt u het interessant om zonder zorgen uw huis te verkopen aan Sons Real Estate? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies en een marktconform bod. U kunt een waardebepaling aanvragen of uw huis aanmelden voor verkoop. Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van huizen met huurders. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085 004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl. 

Werkgebied van Sons Real Estate
Sons Real Estate is gevestigd in Den Haag en als opkoper van verhuurde woningen werken wij in een straal van ongeveer 100 kilometer voor kleine- en middelgrote steden. Voor grote steden houden wij een straal van ongeveer 200 kilometer aan. Bekijk hier meer over op de pagina ‘werkgebied’.

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen
Studentwoningen
Huizen van alle jaartallen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!