Huis verkopen kosten

Lees hier wat de kosten zijn én hoe wij dit kosteloos kunnen maken voor u!
Zekerheid

Biedingen van opkopers voor direct zekerheid. Geen voorbehouden!

Voor alle huizen

Ook voor huizen met gebreken of achterstallig onderhoud

Gratis huis verkopen

Lees hoe u uw huis gratis kunt verkopen zonder zorgen

Kosten huis verkopen, alle kosten op rij!

Wat zijn de kosten van een huis verkopen? Er zijn meerdere manieren om een huis te verkopen. Hier leggen wij precies uit welke kosten er bij welke methode komen komen. Wilt u helemaal geen kosten? Verkoop uw huis dan direct aan Sons Real Estate en vraag een gratis en vrijblijvend bod aan.

Methodes verkoop huis inclusief kosten

1. Kosten zelf huis verkopen

2. Kosten huis verkopen via online / internetmakelaar

3. Kosten huis verkopen via de makelaar

4, Kosten huis verkopen aan vastgoedbedrijf

1. Kosten zelf huis verkopen

Wanneer u zelf uw huis wilt gaan verkopen dan zitten hier uiteraard ook kosten aan verbonden. Denk hierbij aan het laten maken van foto’s van de woning, maken van plattegronden en het laten opstellen van een NEN meeting om de exacte woonoppervlakte te bepalen. Daarnaast moet de woning natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen verspreid worden. Er dient dus geadverteerd te worden op websites als Jaap, Huislijn en sites zoals marktplaats en Facebook. Het nadeel van zelf verkopen is dat de woning niet op Funda geplaatst kan worden. Dit kan alleen via een tussenpersoon.

De gemiddelde kosten van zelf een huis verkopen bedragen: Aanvragen energielabel €350,- , foto’s €150,-, plattegronden €125,- en meetstaat €100,-, Marktplaats € 60 Jaap minimaal €380,-  en  verkoopklaarmaak kosten gemiddeld €400,- , indien hypotheek aanwezig zijn er kosten voor het doorhalen van de hypotheek door de notaris gemiddeld +/- €250 = €1815,- totale kosten 

2. Kosten huis verkopen via online / internet makelaar

Het verkopen van een huis via een internet makelaar is net even anders als via de reguliere makelaar. Bij een internet makelaar doet u namelijk bepaalde makelaarswerkzaamheden zelf. Denk hierbij aan de bezichtigingen, de onderhandelingen en het inplannen van de afspraken met potentiele kopers. Zo kunt u aanzienlijk op de makelaarskosten besparen.

Daarom informeren wij u direct over de optie om te verkopen aan zakelijk investeerders. Sons Real Estate is zowel opkoper als bemiddelaar voor alle soorten woningen in heel Nederland. Zo verkopen wij aan makelaars die wachtlijsten beheren voor mensen die liever een huis kopen voor deze op Funda komt. Sons Real Estate speelt hiermee in door de verkoop van woningen gratis mogelijk te maken. Zo worden er geen makelaarskosten in rekening gebracht bij u als woningverkoper.

 

Vraag hieronder een bod aan:

Waarom uw huis met overwaarde verkopen aan Sons Real Estate

Makelaars verdienen op een fee of een vast bedrag. Afhankelijk van de waarde van het pand wordt dan een percentage afgesproken. Het gaat uiteraard om een klein percentage, maar dit kan oplopen tot duizenden euro’s. En veel makelaars rekenen tegenwoordig een vast bedrag. Dit zal meestal enkele duizenden euro’s kosten. En natuurlijk begrijpen wij dat u ook weer zult verhuizen naar een andere woning. In dat geval heeft u ook te maken met de kosten koper. Denk bijvoorbeeld aan hypotheekadvies, belastingen of technische onderzoeken. Er komen veel kosten kijken bij het kopen van een woning. En wij helpen u kosten en tijd te besparen bij het verkopen van uw huis.

Onze werkwijze

1. Wij komen één keer langs voor een woningopname. Wij meten de woning in, maken wat foto’s voor ons dossier en bekijken de staat van onderhoud. De foto’s zijn slechts alleen voor ons dossier en komen nergens openbaar terecht.

2. Vervolgens brengen wij bij interesse een bod uit op uw woning. Dit bod is zonder voorbehoud van financiering

3. Wanneer u het bod accepteert dan zal het koopcontract worden opgesteld en ondertekent. Ook wordt de overdrachtsdatum en overige voorwaarden vastgelegd.

4. De overdracht bij de notaris. Voor de overdracht vind er eerst een voorinspectie plaats bij uw woning en wordt er gecontroleerd of de woning zich nog in dezelfde staat bevind als op de dag van de bezichtiging. Ook worden de meterstanden genoteerd. U dient de sleutels mee te nemen en de woning over te dragen bij de notaris. Gefeliciteerd uw woning is verkocht!

5. U ontvangt normaliter de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

Meer informatie 

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!