Huis laten schatten

Er zijn veel redenen om uw huis te laten schatten naar de waarde van het huis. Onze specialisten zorgen ervoor dat u een eerlijke, professionele en nauwkeurige waarde krijgt van uw huis. Uw huis laten schatten met ervaring, professionaliteit en nauwkeurigheid

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang gratis een vrijblijvende waardebepaling door vastgoedbedrijf

Overweeg een directe verkoop aan een opkopend vastgoedbedrijf

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Direct een passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Gratis waardebepaling

En geen courtage- of makelaarskosten bij verkoop

Huis laten schatten

Er zijn veel redenen om uw huis te laten schatten naar de waarde van het huis. U wilt misschien uw huis verkopen of u wilt weten wat de over- of onderwaarde is wat op uw huis rust. Uw huis laten schatten kan niet door iedereen, want u heeft hiervoor een specialist in de woningmarkt nodig. Dat kan een makelaar, vastgoed professioneel of iemand anders zijn die weet hoe de woningmarkt ontwikkelt. Uw huis laten schatten is in feite een waardebepaling van uw huis. Bij een waardebepaling krijgt u te horen hoeveel uw huis waard is in de woningmarkt. Op basis hiervan kunt u overwegen om uw huis te verkopen en u kunt berekenen wat de overwaarde is van uw huis. Uw huis laten schatten kan geheel zonder kosten en vrijblijvend bij Sons Real Estate. Onze specialisten zorgen ervoor dat u een eerlijke, professionele en nauwkeurige waarde krijgt van uw huis. Hierdoor hopen we u te helpen om de beslissing gemakkelijker te maken over wat gaat gebeuren met uw huis. 

Waarom uw huis laten schatten bij Sons Real Estate

Vrijblijvend waardebepaling ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Jarenlange ervaring

Onze specialisten weten precies de waarde van uw woning

Professionaliteit voorop

Direct een serieuze waardebepaling binnen één werkdag

Gratis & vrijblijvend

Gratis uw woning aanmelden voor een waardebepaling

Alle soorten vastgoed

Alle soorten huizen en bouwjaren woningen in heel Nederland

Sons Real Estate beschikt over de specialisten die al jaren in de woningmarkt actief zijn. Ze weten precies hoeveel vastgoed waard is in de huidige woningmarkt en de staat van het vastgoed. U kunt een taxatiewaarde aanvragen via het aanmeldformulier. De keuze ligt bij u wat u verder met de taxatiewaarde wilt doen.

Waardebepaling en taxatiewaarde

Uw huis laten schatten is anders dan een taxatiewaarde. Een taxatiewaarde is officiëler en kost u meestal geld. Het is ook een beroep apart, want er zijn veel taxateurs die u kunt aanvragen voor de taxatiewaarde. Ze geven allemaal aan dat ze erkende taxateurs hebben, gebruik maken van de 4-ogen principe en dat ze aangesloten zijn bij NVM, VBO, NRVT of Vastgoed PRO.

Maar welke taxateur is dan het beste en wat zeggen al de afkortingen over een taxateur?

Taxateurs zijn niet de enige mensen die de waarde van uw huis kunnen schatten. Er zijn veel meer mensen die verstand hebben van waardes opstellen in de huidige woningmarkt. Sons Real Estate is ontstaan uit een makelaardij en bouwbedrijf. Onze specialisten weten dus precies hoe vraag en aanbod werkt op de woningmarkt en ze weten de waarde van een huis op bouwtechnisch gebied. Met onze ervaring, nauwkeurigheid en professionaliteit willen wij ons onderscheiden van andere taxateurs en mensen die waarde schatten van een huis. U kunt bij ons vrijblijvend een waardebepaling aanvragen en we komen bij u langs om de waarde van uw huis te schatten. 

Bij Sons Real Estate blijft het niet bij een waardebepaling!

De waarde waarvoor wij uw huis inschatten is ook ons bod voor uw huis om op te kopen. Wij zijn altijd geïnteresseerd in het kopen van vastgoed. We komen gratis en vrijblijvend bij u langs om de waarde van uw huis te schatten. U bepaalt of u verder met ons in zee wilt gaan en of u uw huis verkoopt aan Sons Real Estate. De keuze ligt bij u. 

Factoren van een schatting

U kunt uw huis laten schatten door de specialisten van Sons Real Estate. We kunnen bij u langskomen voor een bezichtiging om uw huis van kruipruimte tot zolder te bekijken in alle hoeken en gaten. Elk onderdeel van uw huis telt mee bij het schatten van de waarde van uw huis. Daarom wordt gekeken naar de oppervlakte, aantal kamers, luxe en nog veel meer. Uw huis wordt ook beoordeelt op energiezuinigheid en afwerkingsgraad. Als u in de in de afgelopen jaren een nieuwe keuken, cv-ketel of kozijnen heeft laten plaatsen, telt dit zeker mee in de waarde van uw huis. 

Om de waarde te schatten van uw huis wordt ook gekeken naar de markt op het moment. Er zijn tijden dat huizen heel snel en voor veel worden verkocht, omdat er bijvoorbeeld veel vraag is. In die tijd kan de waarde van uw huis zijn gestegen. Ook als veel mensen in uw soort huis in uw buurt geïnteresseerd zijn. Er zijn natuurlijk ook tijden waarin vastgoed niet veel waard is en het een tijdje kan duren voordat uw huis verkocht is. Dit zal dan de (actuele) marktwaarde laten dalen.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Alle soorten woningen

Voor een GRATIS waardebepaling binnen 1 of 2 dagen!
Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!