Huis laten schatten

Er zijn veel redenen om uw huis te laten schatten naar de waarde van het huis. Onze specialisten zorgen ervoor dat u een eerlijke, professionele en nauwkeurige waarde krijgt van uw huis. Uw huis laten schatten met ervaring, professionaliteit en nauwkeurigheid

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject
Verzekerd van het beste bod op uw huis, zonder financieringsvoorbehoud
Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht
Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico
Beoordeeld met een 9.4
Eerlijke schatting

Onze specialisten geven u een eerlijk en nauwkeurige schatting

Gratis waardebepaling

Gratis waardebepaling en ontvang gratis een vrijblijvend bod!

Direct uw waarde

We kunnen snel bij uw huis langskomen voor een taxatie

Home / Huis verkopen / Huis laten schatten 

Huis laten schatten

Er zijn veel redenen om uw huis te laten schatten naar de waarde van het huis. U wilt misschien uw huis verkopen of u wilt weten wat de over- of onderwaarde is wat op uw huis rust. Uw huis laten schatten kan niet door iedereen, want u heeft hiervoor een specialist in de woningmarkt nodig. Dat kan een makelaar, vastgoed professioneel of iemand anders zijn die weet hoe de woningmarkt ontwikkelt. Uw huis laten schatten is in feite een waardebepaling van uw huis. Bij een waardebepaling krijgt u te horen hoeveel uw huis waard is in de woningmarkt. Op basis hiervan kunt u overwegen om uw huis te verkopen en u kunt berekenen wat de overwaarde is van uw huis. Uw huis laten schatten kan geheel zonder kosten en vrijblijvend bij Sons Real Estate. Onze specialisten zorgen ervoor dat u een eerlijke, professionele en nauwkeurige waarde krijgt van uw huis. Hierdoor hopen we u te helpen om de beslissing gemakkelijker te maken over wat gaat gebeuren met uw huis. 

Waarom uw huis laten schatten bij Sons Real Estate

Vrijblijvend waardebepaling ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Jarenlange ervaring

Onze specialisten weten precies de waarde van uw woning

Professionaliteit voorop

Direct een serieuze waardebepaling binnen één werkdag

Gratis & vrijblijvend

Gratis uw woning aanmelden voor een waardebepaling

Alle soorten vastgoed

Alle soorten huizen en bouwjaren woningen in heel Nederland

Sons Real Estate beschikt over de specialisten die al jaren in de woningmarkt actief zijn. Ze weten precies hoeveel vastgoed waard is in de huidige woningmarkt en de staat van het vastgoed. U kunt een taxatiewaarde aanvragen via het aanmeldformulier. De keuze ligt bij u wat u verder met de taxatiewaarde wilt doen.

Waardebepaling en taxatiewaarde

Uw huis laten schatten is anders dan een taxatiewaarde. Een taxatiewaarde is officiëler en kost u meestal geld. Het is ook een beroep apart, want er zijn veel taxateurs die u kunt aanvragen voor de taxatiewaarde. Ze geven allemaal aan dat ze erkende taxateurs hebben, gebruik maken van de 4-ogen principe en dat ze aangesloten zijn bij NVM, VBO, NRVT of Vastgoed PRO.

Maar welke taxateur is dan het beste en wat zeggen al de afkortingen over een taxateur?

Taxateurs zijn niet de enige mensen die de waarde van uw huis kunnen schatten. Er zijn veel meer mensen die verstand hebben van waardes opstellen in de huidige woningmarkt. Sons Real Estate is ontstaan uit een makelaardij en bouwbedrijf. Onze specialisten weten dus precies hoe vraag en aanbod werkt op de woningmarkt en ze weten de waarde van een huis op bouwtechnisch gebied. Met onze ervaring, nauwkeurigheid en professionaliteit willen wij ons onderscheiden van andere taxateurs en mensen die waarde schatten van een huis. U kunt bij ons vrijblijvend een waardebepaling aanvragen en we komen bij u langs om de waarde van uw huis te schatten. 

Bij Sons Real Estate blijft het niet bij een waardebepaling!

De waarde waarvoor wij uw huis inschatten is ook ons bod voor uw huis om op te kopen. Wij zijn altijd geïnteresseerd in het kopen van vastgoed. We komen gratis en vrijblijvend bij u langs om de waarde van uw huis te schatten. U bepaalt of u verder met ons in zee wilt gaan en of u uw huis verkoopt aan Sons Real Estate. De keuze ligt bij u. 

Factoren van een schatting

U kunt uw huis laten schatten door de specialisten van Sons Real Estate. We kunnen bij u langskomen voor een bezichtiging om uw huis van kruipruimte tot zolder te bekijken in alle hoeken en gaten. Elk onderdeel van uw huis telt mee bij het schatten van de waarde van uw huis. Daarom wordt gekeken naar de oppervlakte, aantal kamers, luxe en nog veel meer. Uw huis wordt ook beoordeelt op energiezuinigheid en afwerkingsgraad. Als u in de in de afgelopen jaren een nieuwe keuken, cv-ketel of kozijnen heeft laten plaatsen, telt dit zeker mee in de waarde van uw huis. 

Om de waarde te schatten van uw huis wordt ook gekeken naar de markt op het moment. Er zijn tijden dat huizen heel snel en voor veel worden verkocht, omdat er bijvoorbeeld veel vraag is. In die tijd kan de waarde van uw huis zijn gestegen. Ook als veel mensen in uw soort huis in uw buurt geïnteresseerd zijn. Er zijn natuurlijk ook tijden waarin vastgoed niet veel waard is en het een tijdje kan duren voordat uw huis verkocht is. Dit zal dan de (actuele) marktwaarde laten dalen.

Stappenplan aanvragen waardebepaling

Stap 1: U vraagt de waardebepaling aan van uw huis via het aanmeldformulier.

Stap 2: Zodra wij uw aanvraag binnenkrijgen kijken onze specialisten naar de waarde van uw huis. Dit wordt bepaald aan de hand van de genoemde factoren.

Stap 3: Wij nemen contact met u op over de waardebepaling van uw huis. 

Stap 4: U kunt vrijblijvend de keuze maken wat u wilt doen met de waardebepaling van uw huis en of u verder gebruik wilt maken van onze diensten.

Meer over onze dientsten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van huizen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl. 

Werkgebied van Sons Real Estate

Sons Real Estate is gevestigd in Den Haag en als opkoper van al het vastgoed werken wij in een straal van ongeveer 100 kilometer voor kleine- en middelgrote steden. Uiteraard kunt u uw huis direct via Sons Real Estate verkopen in steden als Den HaagRotterdamAmsterdamUtrecht en Leiden (en omliggende gemeenten). Voor grote steden houden wij echter een straal van ongeveer 250 kilometer aan. Denk hierbij aan steden zoals Eindhoven, Maastricht, Groningen of Zwolle.

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!