Erfbelasting WOZ-waarde of verkoopwaarde

Wordt de erfbelasting bepaald op basis van de WOZ-waarde of verkoopwaarde? Sons Real Estate is een vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang gratis een vrijblijvende waardebepaling door vastgoedbedrijf

Overweeg een directe verkoop aan een opkopend vastgoedbedrijf

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Direct een passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Gratis waardebepaling

En geen courtage- of makelaarskosten bij verkoop

Wordt de erfbelasting bepaald op basis van de WOZ-waarde of verkoopwaarde? 

Wordt de erfbelasting bepaald o.b.v. de WOZ-waarde of de verkoopwaarde? Het erfrecht is een complex gebied. Bij SONS Real Estate bieden we u hier graag meer informatie over. Mocht u advies over het verkopen van een geërfde woning willen of een waardebepaling willen laten verrichten, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. Een geheel vrijblijvende afspraak zal worden gemaakt, waarna een taxatie plaatsvindt evenals een vrijblijvend, marktconform bod op de woning in kwestie. 

De verkoopwaarde als uitgangspunt

In veel gevallen wordt bij de erfbelasting de werkelijke verkoopwaarde van onroerend goed als basis genomen. Dit gebeurt wanneer er recente verkoopgegevens beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in het geval van een onroerend goed dat kort voor het overlijden is verkocht. De verkoopwaarde weerspiegelt de daadwerkelijke marktwaarde van het onroerend goed op het moment van overlijden en is meestal hoger dan de WOZ-waarde. Als u benieuwd bent of de erfbelasting wordt bepaald o.b.v. de WOZ-waarde of de verkoopwaarde, dan is de verkoopwaarde meestal het antwoord. 

De WOZ-waarde als uitzondering

Wanneer er geen recente verkoopgegevens beschikbaar zijn, kan de WOZ-waarde als uitgangspunt worden genomen. De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) verplicht gemeenten om jaarlijks de waarde van onroerend goed te bepalen, de zogenaamde WOZ-waarde. Deze waarde wordt vastgesteld aan de hand van objectieve criteria, zoals de ligging, oppervlakte, en de staat van het onroerend goed. De WOZ-waarde heeft als primaire doel het bepalen van de onroerendezaakbelasting (OZB) en is een belangrijke graadmeter voor de waarde van een woning of pand. 

Een nauwkeurig inzicht in de actuele waarde

Of de erfbelasting wordt bepaald o.b.v. de WOZ-waarde of de verkoopwaarde, is dus afhankelijk van de situatie. Mocht u liever een nauwkeurig inzicht in de waarde van een woning willen, kunt u ons altijd inschakelen. Door het contactformulier op onze website in te vullen, laten wij van SONS Real Estate onze taxateur z.s.m. vrijblijvend bij u langskomen. Hij of zij stelt de waarde van de woning in kwestie nauwkeurig en snel vast, zodat er geen gedoe ontstaat over welke waarde nu als uitgangspunt moet worden genomen. 

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Alle soorten woningen

Voor een GRATIS waardebepaling binnen 1 of 2 dagen!
Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!