Huis erven met een huurder erin

Huis erven met een huurder erin? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven met een huurder erin

Huis erven met huurder erin

Een huis erven met een huurder erin? Dat kan lastige situaties opleveren. Gelukkig bieden wij bij SONS Real Estate een makkelijke oplossing aan. Wij fungeren als landelijke opkoper en verhuren onze woningen eveneens. Zo komen wij vrijblijvend bij u langs voor een waardebepaling nadat u ons contactformulier heeft ingevuld. We brengen gegarandeerd een passend bod uit, ongeacht de omstandigheden en het type woning. Neem nu contact op voor meer informatie.

De complexiteit van verhuurd vastgoed

Als u een huis gaat erven met een huurder erin, is dit onderhevig aan vele complexe situaties. Zo is het cruciaal om het bestaande huurcontract te onderzoeken. Het huurcontract bepaalt de rechten en plichten van zowel de huurder als de verhuurder, en deze blijven in de regel van kracht na het overlijden van de verhuurder. Controleer daarom meteen de duur van het lopende huurcontract en de bijbehorende voorwaarden. Sommige huurcontracten hebben bijvoorbeeld specifieke clausules met betrekking tot overdracht in geval van overlijden van de verhuurder. Zodra u de nieuwe eigenaar bent, is het daarom in ieder geval van belang de bestaande huurvoorwaarden te respecteren. Dit omvat het handhaven van afgesproken huurprijzen en het naleven van opzegtermijnen.

Financiële gevolgen van een huis met huurder erven

Een huis erven met een huurder erin, heeft in principe geen gevolgen voor de erfbelasting. Alleen de waarde van het geërfde huis wordt meegenomen in de berekening van de erfbelasting. U telt simpelweg de waarde van de geërfde bezittingen bij elkaar op en brengt dit in mindering met de totale waarde van de geërfde schulden. Dit is het bedrag waar u de actuele tarieven van erfbelasting op toepast, evenals de vrijstellingen indien die van toepassing zijn. Wel is het handig om rekening te houden met de andere financiële gevolgen. Als erfgenaam erft u niet alleen het onroerend goed maar ook de lopende huurinkomsten. Dit kan een positieve financiële factor zijn, maar het vereist ook het beheer van de bestaande huurverplichtingen en de bijbehorende kosten.

SONS Real Estate voor beheer en verkoop

Wilt u het huis dat u gaat erven met een huurder erin blijven verhuren? Dan nemen wij van SONS Real Estate het beheer graag voor u uit handen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Als u het huis liever verkoopt, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvende waardebepaling door het contactformulier op onze site in te vullen. Wij brengen dan gegarandeerd een passend bod uit op de desbetreffende woning. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!