Waardebepaling huis bij scheiding

Home » Waardebepaling huis bij scheiding

Waardebepaling huis bij scheiding

Vraagt u zich af hoe u het beste de waardebepaling van uw huis kunt regelen bij een scheiding? Dit kan vaak nog best lastig zijn. U wilt niet onnodig veel geld uitgeven aan een professionele taxatie van uw woning, maar u wilt uw woning ook voor een mooi bedrag kunnen verkopen. Vaak is het daarom slim om toch een professionele taxateur langs te laten komen. Op die manier weet u precies wat uw woning waard is en kan er achteraf geen ruzie komen over of het wel eerlijk gebeurd is of niet. Bij landelijke vastgoedkoper Sons Real Estate kunt u gebruikmaken van een geheel gratis taxatie van uw woning.

Tips bij het taxeren van uw huis

Als u een professionele taxateur langs wil laten komen, dan is het van belang dat uw ex-partner en u hier allebei tevreden over zijn. Kies dus een taxateur die voor beide partijen acceptabel is. Ook is het slim om allebei aanwezig te zijn bij de waardebepaling van uw woning. Op die manier kan er achteraf geen verwarring ontstaan en krijgen jullie beiden precies door wat de taxateur heeft gezegd. Spreek na de waardebepaling van het huis samen af dat jullie akkoord gaan met deze prijs. Ook dit kan verwarring en ruzie helpen voorkomen. Hierna kan deze waardebepaling van uw woning gebruikt worden om uw huis te verkopen. Hoe dit geld vervolgens verdeeld wordt, hangt af van jullie huwelijkse voorwaarden. In de regel krijgen jullie allebei de helft van het geld.

De kosten van een waardebepaling van uw huis

Als u gaat scheiden, dan wilt u het liefst zo snel mogelijk dat het huis verkocht raakt. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Een goede waardebepaling kan hierbij helpen. Dit kost vaak echter wel wat geld. In de regel bent u tussen de 200 en 1000 euro kwijt aan een professionele waardebepaling van uw woning. Dit is inclusief een uitgebreid taxatierapport. Vaak kunt u deze kosten dubbel en dwars terugverdienen met een succesvolle verkoop van uw woning. Bij Sons Real Estate brengen wij graag een marktconform bod uit op uw woning. Neem hiervoor zo snel mogelijk contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!