Tweede huis verkopen bij verblijf in een verzorgingshuis

Home » Tweede huis verkopen bij verblijf in een verzorgingshuis

Tweede huis verkopen bij verblijf in een verzorgingshuis

In de levensfase waarin ouderdom en gerelateerde gezondheidsproblemen zich manifesteren, kan de overstap naar een verzorgingshuis een logische keuze zijn. Ook in situaties waar regelmatige verpleging nodig is, ongeacht leeftijd, kan deze overgang overwogen worden. Er rijzen echter verschillende vragen, vooral met betrekking tot uw tweede huis. Moet u het verkopen, verhuren, of zijn er alternatieven? De beslissing hangt af van uw specifieke situatie. Als u overweegt om uw tweede huis snel te verkopen, biedt Sons Real Estate een oplossing. Wij doen direct een vrijblijvend bod en hanteren flexibele verkoopvoorwaarden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Is het verplicht om uw tweede huis te verkopen bij verblijf in een verzorgingshuis?

Hoewel het vroeger verplicht was om vermogen in te leveren voordat men naar een verzorgingshuis ging, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Als u het geld in de stenen heeft zitten, maar naar een verzorgingshuis gaat, dan vraagt u zich af wat er moet gebeuren met uw huis, laat staan met uw tweede huis. Een verkoop op korte termijn is wenselijk, maar dat hoeft (afhankelijk van uw situatie) niet meteen. Desondanks brengt een opname in een verzorgingshuis kosten met zich mee, zoals een eigen bijdrage op basis van uw inkomen en vermogen. U hoeft echter uw huis niet direct als vermogen op te geven aan de belastingdienst. Pas bij de verkoop van uw huis en tweede huis, met eventuele overwaarde, wordt dit bij uw totale vermogen opgeteld. Daarom is het niet noodzakelijk om uw tweede huis direct te verkopen na opname; u kunt hiermee wachten tot maximaal twee jaar na de opname. Het huis valt dan onder de eigenwoningregeling en onder box 1.

Waarom toch overwegen om uw tweede huis snel te verkopen na opname?

Vooral als u alleen achterblijft, is het op korte termijn verkopen van uw tweede huis een verstandige overweging. De vaste lasten lopen namelijk door, zelfs tijdens opname in een verzorgingshuis, en de benodigde zorg kan kostbaar zijn. De waarde van uw tweede huis kan dienen om deze kosten te dekken. Maar u kunt de eventuele overwaarde ook voor andere doeleinden gebruiken. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het tweede huis zo snel mogelijk te verkopen.

 

Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij die tevens diverse huizen direct voor eigen rekening koopt. Wij bieden een vlotte verkoop van uw tweede huis, zonder zorgen over gebruikelijke onzekerheden zoals financieringsvoorbehoud en hoge makelaarskosten. Onze taxateurs komen snel ter plaatse voor een waardebepaling en doen direct een bod. Zo weet u direct wat u overhoudt aan de verkoop en kunt u binnen een week bij de notaris zijn. Laat uw gegevens achter of bel tijdens kantooruren voor een gratis adviesgesprek. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!