Scheiden zonder huis te verkopen

Home » Scheiden zonder huis te verkopen

Scheiden zonder huis te verkopen

Overweegt u te gaan scheiden zonder uw huis te verkopen? Dan is dit in theorie vaak prima haalbaar. In de praktijk kan het echter anders uitpakken. Zo is het vaak lastig om uw ex-partner uit te kopen. Misschien heeft u hier de financiële middelen niet voor of wellicht kunt u hier ook niet aan komen. Verder moet u ook rekening houden met het feit dat de maandelijkse lasten en de hypotheek dan volledig op uw schouders komen te liggen. Als u geen vast inkomen heeft of een te laag inkomen heeft, kan dit onverstandig zijn. Een verkoop van uw woning aan landelijke vastgoedmakelaar Sons Real Estate is daarom altijd mogelijk.

Koop uw ex-partner uit

Mocht u graag in uw woning willen blijven wonen, dan zult u uw ex-partner moeten uitkopen. Hoeveel u uw ex-partner moet betalen hangt af van de afspraken die jullie hierover hebben gemaakt. Als jullie bijvoorbeeld zijn getrouwd in gemeenschap van goederen, dan is de woning in de regel voor de helft van jullie allebei. Dit houdt in dat u feitelijk de helft van de woning nog moet kopen van uw ex-partner. Het bedrag dat u hiervoor moet betalen is dan ook de helft van de woningwaarde plus de helft van de overwaarde. Het kan echter ook zo zijn dat uw ex-partner de woning voor een groter of een kleiner deel bezit. U betaalt dan meer of minder om uw ex-partner uit te kopen. Hoe dit precies is geregeld staat vaak in de huwelijkse voorwaarden als dit afwijkt van de norm. Het is dus zeker mogelijk om te scheiden zonder het huis te verkopen.

Goede taxatie van de woning

De waarde van de woning moet nog wel worden bepaald als u uw ex-partner wilt uitkopen. U kunt hiervoor de WOZ-waarde gebruiken, maar daar moet uw ex-partner dan wel mee akkoord gaan. Anders zal er een professionele taxateur langs moeten komen. Dit kost in veel gevallen geld. Bij Sons Real Estate bieden wij u een geheel vrijblijvende en volledig gratis taxatie van uw woning aan. Neem voor een uitstekend bod op uw woning vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!