Op straat na scheiding

Home » Op straat na scheiding

Op straat na scheiding

Vreest u dat u op straat komt te staan na uw scheiding? Dat is dan natuurlijk iets wat koste wat het kost voorkomen moet worden. Vaak is er wel het een en ander te regelen bij vrienden of familie, maar dit is over het algemeen tijdelijk. Ook is het niet prettig om telkens afhankelijk te moeten zijn van anderen. Een eigen woning huren of kopen is dan vaak een uitkomst, maar hiervoor moet u wel maar net de financiële middelen hebben. Als u dit niet heeft, dan kunt u zomaar tussen wal en schip vallen. Het is dan ook zeer belangrijk om te voorkomen dat u niet op straat komt te staan na uw scheiding.

Geen woning kunnen vinden

Een van de redenen waarom het voor veel mensen lastig is om een woning te vinden, heeft te maken met de woningmarkt. De woningmarkt is de laatste jaren erg competitief en de kans dat u hier dus snel iets kunt vinden voor een goede prijs is erg laag. Ook bij sociale huurwoningen krijgt u al snel te maken met lange wachtlijsten. Op de kortere termijn kan het daarom echt lastig zijn om een woning te vinden na een scheiding.

Woningen om te overwegen

Wel kan het nooit kwaad om eens te kijken of u toch geluk kunt hebben. Wie weet kunt u voorrang krijgen bij een sociale huurwoning. Ook kan het zo zijn dat u voor een korte periode een wat duurdere woning zou kunnen huren. Als u dit voor een tijdje zou kunnen betalen, kan dat een oplossing zijn. Daarnaast kan het nooit kwaad om eens rond te vragen bij familie en vrienden. Misschien weten die wel van een uitstekend adres of kunt u tijdelijk bij hen verblijven.

Bent u mede-eigenaar van de woning?

Overigens is het ook geen slecht idee om eens na te gaan of u niet deels eigenaar bent van de woning van u en uw ex-partner. Als dat zo is, dan dient u een percentage van de waarde van de woning te krijgen. Dit kan heel erg schelen. Uw woning verkopen kan dan altijd bij landelijke vastgoedkoper Sons Real Estate. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!