Studentenhuis verkopen Apeldoorn? Zet uw studentenhuis te koop

Studentenhuis verkopen in Apeldoorn

Uw partner voor de verkoop van uw studentenwoning

2

Groot kopersnetwerk

Meld uw studentenpand aan en ontvang biedingen uit ons netwerk

beste huis bod

Altijd het beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

4

Gratis waardebepaling

Ontvang een gratis waardebepaling voor uw verhuurde studentenhuis

Studentenhuis verkopen in Apeldoorn, stil te koop zetten met Sons

Wilt u snel uw studentenhuis stil verkopen in Apeldoorn? Wij zetten uw studentenpand snel te koop zondermakelaarskosten. Sons Real Estate is de makelaar gespecialiseerd in de verkoop van beleggingspanden zoals alle studentenwoningen in Apeldoorn. Wij zorgen voor een snelle verkoop zonder opstart en makelaarskosten.Wij verkopen uw studentenwoning altijd door middel van ‘stille verkoop’. Dat houdt in dat uw woning niet op de openbare markt terecht komt en uw kamerverhuurpand dus schaars blijft. Wanneer een beleggingspand zoals een kamerverhuurpand in Apeldoorn namelijk via openbare kanalen te koop wordt aangeboden zijn beleggers niet meer geïnteresseerd. Zij weten namelijk dat studentenhuizen altijd off market worden aangeboden en openbare verkoop altijd als laatste strohalm wordt ingezet. Door het schaars maken van een pand is de interesse groter en dit zorgt weer voor een snelle verkoop tegen de meest optimale verkoopprijs.

Middels stille verkoop wordt uw pand in Apeldoorn dus gericht aangeboden aan partijen waarvan wij weten dat zij geïnteresseerd zullen zijn. Zo bent u er dus direct van verzekerd dat de partijen die willen bezichtigen vrijwel altijd een bod zullen uitbrengen wat zal leiden tot een snelle verkoop. Zo heeft u dus geen dagjes mensen over de vloer zoals bij openbare verkoop, maar alleen serieuze kopers die zonder enig voorbehoud op uw studentenwoning kunnen bieden.

 

Waarom uw studentenhuis in Apeldoorn te koop zetten met Sons Real Estate

Sons Real Estate beschikt over het grootste netwerk van particuliere en zakelijke beleggers die klaar staan om uw studentenwoning in Apeldoorn direct en snel op te kopen. Wij brengen geen enkele kosten in rekening bij de verkoop van uw studentenhuis, wij rekenen namelijk altijd courtage aan koper. Zo zorgen wij voor een zo snel mogelijke verkoop, tegen de beste prijs en voorwaarden. Met onze expertise zijn wij de bemiddelaar die direct een waardebepaling aan uw pand toekent en u verzekerd van het beste bod op uw studentenpand.


Waardebepalen van mijn studentenhuis

Wat is mijn studentenhuis in Apeldoorn waard? Om een waardebepaling te kunnen maken voor uw studentenpand worden er meerdere factoren meegenomen. De waarde is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het pand, de locatie, het type pand, en het rendement wat er inclusief huurders behaald wordt uit de huidige huurinkomsten. Normaal gesproken is de stelregel; Hoe hoger het rendement, hoe hoger de verkoopprijs. Is echter de huur heel hoog en is de staat van onderhoud achterstallig en gedateerd dan wordt hier rekening mee gehouden bij het opstellen van de verkoopprijs van uw studentenhuis. Studentenwoningen met hele hoge huurprijzen worden daarom vaak boven de marktwaarde verkocht. Zijn de huurprijzen heel laag dan wordt een studentenpand onder de marktwaarde verkocht.

Waarom onze partners voor ons kiezen

 • Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs
 • Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere           potentiële kopers
 • Geen kosten opstart en courtagekosten
 • Volledig ontzorgd tijdens de verkoop
 • Snel een goed bod op uw studentenhuis
 • Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis
 • Veilig, discreet en snel

Studentenhuis Apeldoorn verkopen

Voordelen verkoop studentenpanden bij Sons

 • Grootste kopersnetwerk van studentenwoningen in Apeldoorn en omgeving
 • Geen makelaarskosten, u bespaart dus meteen duizenden euro’s
 • Stille verkoop, uw pand wordt off market aangeboden
 • Geen financieringsvoorbehoud bij koper, dus direct zekerheid
 • Meer dan 20 Jaar ervaring en vastgoedkennis in huis
 • Het gehele verkooptraject ontzorgt, veilig, snel en discreet


Studentenhuis verkopen

Voor de verkoop van alle soorten studentenwoningen kunt u bij Sons Real Estate terecht. Dankzij ons omvangrijke netwerk aan investeerders ontvangt u een goed bod op uw studentenwoning, zonder daarvoor op Funda te hoeven adverteren. Sons Real Estate bemiddeld gratis voor u, omdat de courtagekosten bij de koper worden neergelegd. Pas als u volledig achter het vrijblijvende bod staat en alle voorwaarden van de verkoop, zit u er aan vast. Onze werkwijze is volledig transparant en wij helpen ook bij de juridische aspecten omtrent de verkoop van uw studentenhuis. 


Uw studentenhuis verkopen met of zonder studenten erin.

Wij hebben zowel kopers voor uw studentenhuis met huurders erin als zonder huurders er in. Zijn de huidige huuropbrengsten laag dan is uw studentenhuis meer waard wanneer uw deze verkoopt zonder huurders erin. Heeft u hoge huuropbrengsten uit uw studentenwoning dan is de waarde van uw studentenwoning optimaal. De verkoopprijs is dan het hoogst met deze huurders inclusief bestaande huurcontracten.


Werkwijze verkoop van uw studentenpand

Stap 1:  Wij komen indien gewenst langs voor een vrijblijvende waardebepaling en stellen in overleg een verkoopprijs met u samen. Wij kunnen indien gewenst ook altijd eerst een geschatte verkoopwaarde opstellen voor het pand. Wanneer wij van u de opdracht krijgen om het studentenpand in Enschede te verkopen dan gaan we naar de volgende stap.

Stap 2:  Wij verzamelen in deze fase alle benodigde info om het pand te kunnen verkopen. Wanneer u uw studentenpand gaat verkopen dan is er een vergunning zoals een omzettingsvergunning of onttrekkingsvergunning nodig. Heeft u uw studentenhuis al aangekocht voordat er vergunningen nodig waren dan dienen wij dit ook aan te kunnen tonen aan de nieuwe koper. Hier zal namelijk altijd om gevraagd worden. Daarnaast zullen wij plattegronden opstellen en foto’s maken om het pand stil te kunnen aanbieden aan geïnteresseerden.

Stap 3: In deze stap gaan we het pand aanbieden aan potentiële kopers en plannen vervolgens bezichtigingen met hen in. Doordat wij het pand gericht aanbieden komen wij alleen met kopers waarvan wij vrijwel zeker weten dat zij een bod uitbrengen op uw pand. Zo kan het heel snel gaan en kunt u uw pand in de meeste gevallen al binnen één week verkocht hebben.

 Stap 4: Nadat er een bod is uitgebracht kunt u uit de volgende opties kiezen. U kunt het bod direct afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden met de potentiële koper. Wanneer u in onderhandeling treed kunt u een tegenvoorstel uitbrengen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Vind u het bod goed en wilt u het accepteren dan kan direct het koopcontract worden opgesteld en heeft u uw studentenpand verkocht. Gefeliciteerd! Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen inclusief handtekeningen.

Stap 5: Het voorlopig koopcontract wordt opgesteld waarin alles wordt opgenomen. Zoals de datum van passeren, de verkoopprijs, de waarborgsom en overige voorwaarden die u wenst zullen in het koopcontract worden verwerkt. Na het tekenen van het koopcontract door zowel koper als verkoper gaat het koopcontract naar de notaris.

Stap 6: De overdracht bij de notaris. Op deze dag is de daadwerkelijke verkoop en dient u de sleutels van het pand mee te nemen naar de notaris. Op deze dag zal er nog een eindinspectie bij het pand plaatsvinden en worden de meterstanden genoteerd. Na het tekenen van de leveringsakte ontvangt u de gelden via de notaris op uw rekening.

Studentenhuis Apeldoorn verkopen

Wat is mijn studentenpand in Apeldoorn waard?

De waarde bepalen van uw studentenpand is niet met een simpele rekensom gemaakt. Hoeveel is mijn studentenhuis in Apeldoorn waard? Om een waardebepaling te kunnen maken voor uw studentenpand worden er meerdere factoren meegenomen. Dit is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het pand, de locatie waar het pand zich bevindt en het rendement wat er met de huurders behaald wordt uit de huidige huurinkomsten. Over het algemeen is de stelregel; Hoe hoger het rendement, hoe hoger de huur. Is echter de huur heel hoog en is de staat van onderhoud achterstallig en gedateerd dan dient hier rekening mee te worden gehouden bij het opstellen van de verkoopprijs van uw studentenhuis.


Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie of een adviesgesprek voor het verkopen van een studentenwoning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@sonsrealestate.nl of via het telefoonnummer 070 737 0462. Wij kunnen dan aan de hand van uw wensen en middelen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij de aankoop van een studentenwoning.


Studentenhuis Apeldoorn verkopen

arrow_drop_up arrow_drop_down